Wpis z mikrobloga

Jak to kurde jest, że niektórzy wolą grać w gry postaciami typu support a inni Tank?
Były jakieś badania na ten temat? W sensie jakaś zależność pomiędzy tym jaką rolę w drużynie się wybiera a jaki ma się charakter, znak zodiaku czy historię przemocy w rodzinie czy coś?
Pytam bo gram właśnie w Overwatch i zdałem sobię sprawę, że w praktycznie każdej grze gdzie gram z innymi osobami i musze wybrać rolę, to wybieram rolę healera/supporta.
W WoW, LoL, OW... nawet w CSGO grałem bardzo wspierająco. Z drugiej strony są np tacy co zawsze grają tankami. Wszystko w armor. Przyjmują każde obrażenia na klatę. Jest w tym coś czy po prostu za dużo piwa już wypiłem i bredzę?
  • 57
  • Odpowiedz
Jednoznacznej odpowiedzi nie ma bo to zalezy scisle od gry i tego jak wyglada mechanicznie granie daną rolą. Diametralnie inaczej wyglada granie tankiem w lolu i w m+ w Wowie.

W oderwaniu od realiow gry nie ma sensu tego analizowac - ja np w wowie gralem na poczatku healerami ze wzgledu na zapotrzebowanie na role i relatywnie niska odpowiedzialnosc za wynik grupy, przez co moglem spokojnie zwiedzic content bez zbednej presji. Jak
  • Odpowiedz
@theonlyazy: W battlefield v wybieram klase w zaleznosci od mapy. Na mapach gdzie jest grind uzywam medyka - szybkie wskrzeszanie/leczenie zwieksza prawdopodobienstwo odeprzenia 1 fali. Na wolniejszych mapach staram sie czolgami smigac albo assoultem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@theonlyazy: mojego kumpla znajomy ze studiów pisał pracę mgr na temat przywództwa i ról w zespole w grach typu mmorgp i o tym czym determinowane są wybory takiej a nie innej roli. W ramach badań grał w różne giery online wcielając się w różne role czy samemu prowadząc gildie :D
  • Odpowiedz
@LoordHagen:

pewnie coś w tym jest. Z tego co zauważyłem w lolu to postaciami carry grali najbardziej toxic gracze czyli ci z wybuchowymi charakterami a tanki/supporty z reguły byli mili

Gram adc i potwierdzam to w pewnym stopniu xD. Chociaż na żywo wcale taki nie jestem, ta gra i ta pozycja wyzwala w człowieku najgorsze instynkty.
  • Odpowiedz
@theonlyazy: to jest naukowo udowodnione:
Tankami grają sebixy i inne ogry z hasłami siła i #!$%@?ć.
DPS to ci którzy już przejawiają odrobine inteligencji są najbardziej uniwersalni i przez to jest ich najwiecej
Healer najbardziej inteligentni i najmądrzejsi oraz pro społeczni umierają na strzała i w ogóle nie kręcą dps wiec dobry heal nie jest zły
  • Odpowiedz
  • 0
@theonlyazy ja gram supportem, bo nie bardzo potrafię solo. Najlepiej mi się z kimś współpracuje + jak gram na jg to zawsze są źle rozstawione wardy przez suppy.
  • Odpowiedz
@theonlyazy: Dlaczego gram Healerem i Tankiem? Bo łatwiej się dostać na raid czy dunga. Głównie gram healerem ale na tanka zmieniam często po to aby wyzywać ludzi, że grają gównianymi dpsami i patrzą tylko na cyferki. Nikt cię nie wywali a dobrego healera trudno zastąpić. Ostatnio wyzywałem w wowie od n*ggerów, brainletów i dostałem bana na ponad tydzień ale warto było.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Nacr00xx: @theonlyazy: To muszę zaprzeczyć bo gram supportami, a nie jestem łagodnej natury, wręcz przeciwnie. Może stąd wynika że gram nimi agresywnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz