Aktywne Wpisy
JakDorobic_com +174
Przed Wami kolejne #rozdajo, ponownie z motywem sportowym (ง ͠° ͟ل͜ ͡°)ง
Mamy dla Was wartościową nagrodę w postaci odżywki białkowej WPC o smaku kawowym z limitowanej edycji Kevin Levrone (proszek, 2 kg). Wartość rynkowa nagrody to co najmniej 169 zł!
Białko możecie sami spożyć, dać komuś na prezent lub sprzedać z zyskiem! Data przydatności to
Mamy dla Was wartościową nagrodę w postaci odżywki białkowej WPC o smaku kawowym z limitowanej edycji Kevin Levrone (proszek, 2 kg). Wartość rynkowa nagrody to co najmniej 169 zł!
Białko możecie sami spożyć, dać komuś na prezent lub sprzedać z zyskiem! Data przydatności to
lormont +14
Jaki jest sens kupowania mieszkania w Krakowie skoro w jest tam niewiele taniej niż w Warszawie, a w Warszawie jest dużo większy rynek pracy?
#nieruchomosci #warszawa #krakow
#nieruchomosci #warszawa #krakow
Wyboru dokonano na podstawie artykułu w branżowej prasie. Poszukałem więc wzmianek o FOS Audio, które to miało wykonać stolik i podstawki. Artykułów znalazłem kilka - cztery na portalach branżowych, z czego żaden tekst nie był oznaczony jako tekst sponsorowany czy partnerski. Jeden tekst na forum, z konta zamieszczającego tylko posty reklamowe (również nieobarczone odpowiednią informacją). Wszystkie teksty w superlatywach, wszystkie napisane w przeciągu pół roku. 2019 roku. Potem ani słowa o firmie ;)
ANI SŁOWA. Nic. Null.
Zupełnie jakby na przykład skończył się budżet reklamowy :)
Bo na ile prawdopodobne jest, że kilka redakcji zainteresowało się firmą w podobnym czasie i samo z siebie postanowiło napisać recenzję sprzętu?
Tylko jeden artykuł został zdjęty po publikacji artykułu SOF.
Klient pisze dalej, że ustalił, że firma która oferuje te meble nawet nie istnieje. To by wyjaśniało zignorowanie prośby o fakturę. Prawdziwym wykonawcą mebli miała być firma, która "wyciska z klientów dodatkowe pieniądze za naprawy zrobionych przez siebie mebli".
I faktycznie, na stronie firmy FOS Audio nie ma numeru NIP/KRS, w bazie KRS nie ma podmiotu o deklarowanej nazwie. Jeśli poszukamy po numerze telefonu podanym na stronie, znajdziemy firmę meblarską z Białegostoku. Dodajmy, że firmę z tylko jedną opinią klienta - negatywną. Nie wiem, czy "wyciskają pieniądze za naprawy", ale przyznacie chyba że wszystko to stawia FOS Audio w niezbyt pozytywnym świetle. Po prostu dlatego, że FOS Audio nie posiada osobowości prawnej.
A proceder reklamowy, który stosują redakcje branżowe jest równie naganny. Pisałem o tym wielokrotnie, napiszę raz jeszcze: art. 12 ustęp 4 Ustawy o Prawie Prasowym mówi:
art. 36 ustęp 3:
I dalej art. 16 ust. 1 pkt 4 ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji:
Te przepisy obowiązują również blogerów i również gdy wynagrodzenie jest barterowe. Nie oszukujmy się - kto w dobie AdSense wykupuje bannery na stronie?
Już od dłuższego czasu szykuję temat o omijaniu prawa prasowego przez portale branżowe - coś wiem, ale im więcej tym lepiej: jeśli pracujesz dla producenta, dystrybutora lub innego podmiotu korzystającego z usług marketingowych takich portali i masz ciekawe historie dotyczące tematu - skontaktuj się ze mną przez wiadomość prywatną. Zapewniam anonimowość :)
Drodzy "Influencerzy": narzekacie, że "ta branża niestety tak wygląda". To Wy ją tworzycie. To Wy ustalacie zasady. To Wy możecie ją zmienić. Z jakiegoś powodu nie chcecie. Chętnie Wam pomogę.
#tonskladowy - autorski tag o #audiovoodoo
https://subiektywnieofinansach.pl/stolik-antywibracyjny-z-internetu-ekspert-od-oszustw-finansowych-stracil-1-200-zl-ma-pretensje-do-banku/
@bolczan a Kuba Klawiter pokazuje, że się da to zrobić po ludzku i nadal na tym zarabiać.
Wystarczy tylko obrać inny, bardziej obiektywny model. Jeszcze ci redaktorzy piszą wprost, że czasami nie zamieszczają tekstów na temat złego sprzętu audio, bo u nich sama obecność jest rekomendacją xD
Czyli jest sprzęt, który
Moje działania obserwuje kilku audiofili, którzy uważają, że szczuję hejtem na prawilnych audiofili. Jeden z nich swego czasu odnajdował autorów absurdalnych wpisów, które np. Cytowałem w filmach i nasyłał ich na mnie z roszczeniami o usunięcie filmu ze względu na magiczne RODO.
I tak się kiedyś do mnie odezwał audiofil-prawnik, którego wpis z grupy zacytowałem we wpisie. Z roszczeniem o RODO. Nie podałem nawet imienia/pseudonimu autora wpisu ( ͡