Wpis z mikrobloga

Otrzymałem właśnie paszport i zdziwiła mnie jedna rzecz - dlaczego w około mojego miniaturowego zdjęcia jest napis "BÓG, HONOR OJCZYZNA". Dlaczego nikt mnie nie zapytał czy chcę jakieś patriotyczne wybryki na paszporcie, jeszcze jestem w stanie zrozumieć ten honor i ojczyznę, ale Bóg? Urzędy paszportowe zakładają, że każdy jest wierzący, czy o co chodzi XD?

#paszport #neuropa #polska #wakacje
  • 56
@Paula_pi: niestety nie jest to takie hop. Z polskiego obywatelstwa w zasadzie nie da się zrezygnować. Po za tym, robią problemy przy próbie przekroczenia granicy polskiej na obcym paszporcie. Więc trzeba mieć polski albo nigdy już w Polsce się nie pojawić
Ojej, a w Ameryce prezydent składa przysięgę na biblię, a w Wielkiej Brytani mają hymn "God Save the King (Queen)" taka tradycja i nikt nie pruje dupy oprócz gimboateistów.
@AntyKuc: Gdyby nie Chrzest Polski, to nie miałbyś czegoś takiego jak paszport polski. Nie potrafisz uszanować historii swojego kraju i ci to przeszkadza, zapraszam do zrzeczenia się obywatelstwa.
@AntyKuc: dawno tak głupiego bulu dupy nie widziałem na wykopie XD

Nie patrz na grafiki na poszczególnych stronach, bo jeszcze sraczki dostaniesz jak zobaczysz twarz Dmowskiego xD
@AntyKuc:

1. Hasło "Bóg, Honor, Ojczyzna" to nie hasło religijne, nieuki, a pisane jest razem. Tu nie chodzi o każdą z cnót z osobna.

2. Jeśli kiedyś będziesz miał w rękach dolary, to szybko je wyrzuć, bo istnieje na nich inskrypcja "On God We Trust".
@AntyKuc: ciekawe, czy za granicą jest sraczka o hasła "God save the Queen", "In God we trust", "uniti, per Dio,
chi vincer ci può?" ("Zjednoczeni w imię Boga, któż radę nam da?") albo "Mijn schild ende betrouwen
zijt Gij, o God mijn Heer" ("Ty, mój Boże i Panie jesteś mą tarczą, na Tobie polegam."), albo krzyże w flagach lub godłach xD Już nie mówię o półksiężycach i innych islamskich