Wpis z mikrobloga

#it
#programowanie
programista entry level java drugi rok studiów z bogatym githubem i chęcią rozwoju w 2016: Praca za 4k i dobre perspektywy na przyszłość
w 2021: Praca magazyn holandia, brak perspektyw na jakąkolwiek robotę w zawodzie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zelber: Aplikacja do faktur i kilka modów do gier może nie jest nie wiadomo czym, ale chciałbym chociaż złapać bezpłatny staż zamiast robić na magazynie w holandii
  • Odpowiedz
@Zelber: webówka, ale równie dobrze może być desktop. Mam jedną wersję, drugiej mi się nie chciało kończyć bo jestem zupełnie zdemotywowany. Wrócę z magazynu i będę rozwijał dalej. W międzyczasie może zacznę sprzedwać boty do gierek, na to zawsze jest rynek. Może za godziny spędzone na programowaniu kupię sobie chociaż bilet miesięczny
  • Odpowiedz
@randomm13: No to zostają jeszcze pytania o wielkość tej apki, jakość kodu i testów. Bo gdyby wszystko było zrobione bardzo dobrze, to git powinien być ok.
Możesz też odpadać na słabym CV. Widziałem już kilka CV osób, które narzekały na to, że nie mogą znaleźć pracy i szczerze mówiąc za każdym razem te CV wyglądały źle/bardzo źle.
  • Odpowiedz
@randomm13: Nie chodziło mi o CV rozumiane jako "doświadczenie życiowo-zawodowe", a samą jakość dokumentu.
To, że będzie dosyć ubogie w treść jest wiadome, ale może być przy tym ciekawe, skupione na tym co ważne, estetyczne i dobrze sformatowane.
  • Odpowiedz