Wpis z mikrobloga

Dzień 1 bloga
15mg escitalopramu. Wstałem o 14.
Dzisiaj skończyłem czytać Neuromancer, jak ktoś nie słyszał, to jest książka, która zdefiniowała cyberpunk jako gatunek i pierwsze amerykańskie Sci-Fi, jakie mi podeszło. Dała mi jakiś rodzaj catharsis, pomyślałem, że chciałbym zrozumieć jak może działać prawdziwe AI.
Wiem, że to dziecinne, i że nigdy nawet nie zbliże się do tego celu, ale daje mi to jakąś motywacje do nauki komputrów - i o to chodzi. No więc wieczorem zacząłem czytać "Linux Fundamenals", PDF'a, którego znalazłem w torrencie pobranym kilka lat temu. Jakieś dwa tygodnie temu skasowałem Windowsa, bo zaczał mnie denerwować i zainstalowałem Archa, jako pierwsze poważne podejście do linuxa. Wszystiego uczyłem się w locie, sama instalacja zajęła mi 4 godziny. Pomyślałem, że wypadałoby to jakoś usystematyzować, to sobie wrzuciłem pdf'a na czytnik, c'nie.
Dalej w planach jest nauka vim'a jako edytora tekstu, a potem jakiś język programowania i może jakiś podstawowy networking.
Tag do czarnolistowania #yamabukifaggits
#przegryw #depresja #linux
Wołam @robertx i @adol_fdor bo prosili.
  • 12
@przegralem_w_zycie: dobry pomysł z tym blogiem. Na tagu jest sporo fajnych ludzi, którzy potrafią wypowiadać się konstruktywnie, a nie tylko narzekać na ciężki los ;) depresję da się opanować, wiem co mówię, robię to już trzeci raz xd trzymaj się i oby Twój nick się szybko zdezaktualizował! No i wołaj do kolejnych wpisów, chętnie poczytam :)
@cecidimus: to zrób tak żeby wybrać to co mogę wkleić z tego co ostatnio usuwałem, albo kopiowałem

albo zrób tak żebym mógł skopiować tekst do szukajki i żebym mógł od razu szukać i to wszystko bez instalowania dodatków