Aktywne Wpisy
HeteroseksualnyWlamywacz +2682
Larsberg +9
Jak ja się cieszę że żyję w obecnych czasach gamingu a nie np 25 lat temu gdy gry wyglądały jak gówno.
Pewnie przyjdzie zaraz jakiś zaślepiony nostalgią boomer-wykopek i powie że kiedyś gry były lepsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#residentevil2 #residentevil #gry
Pewnie przyjdzie zaraz jakiś zaślepiony nostalgią boomer-wykopek i powie że kiedyś gry były lepsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#residentevil2 #residentevil #gry
Przedmiotem licytacji komorniczej jest działka gruntu. W dziale IV kw to co widać na pic rel.
Wartość działki jest oczywiście wielokrotnie mniejsza od sumy tych hipotek, czyli wierzyciele nie zostaną zaspokojeni.
Pytanie: czy te hipoteki zostaną wykreślone po nabyciu tej nieruchomości z licytacji czy może nowy nabywca będzie się z tym bujał?
Proszę nie gdybać - sam umiem into google. Chodzi mi o info od osob mających jakąś wiedzę praktyczną.
Dziękuję z góry.
Komentarz usunięty przez autora
@augusto-mises: a nie sam bedzie musial zlozyc wniosek o wykreslenie? Wydawalo mi sie, ze komornik daje tylko stosowne kwity ku temu.
Jesteś komornikiem? (Nick)
Wniosek rozumiem składam do sądu wieczystoksięgowego?
A to jeszcze pytanie z gwiazdką ;)
Jak jest że służebnościami osobistymi, chodzi tu konkretnie o prawo dożywocia
W kw jest wpisane jako "prawo dożywotniego nieodpłatnego użytkowania nieruchomości"
@staryhaliny: wydaje mi sie, ze ono juz nie wygasa, bo nie jest objete planem sumy podzialu. Ale ten, ktory ma 'dozywotke' moze chyba odpowiednio domagac sie zamiany na rente (art 914 kc)
Kontynuując wątek, chciałem Was dopytać jeszcze o takie wpisy w Dziale II księgi wieczystej. Chodzi o nieruchomość gruntową niezabudowaną licytowaną przez komornika:
OGRANICZENIE W ROZPORZĄDZANIU NIERUCHOMOŚCIĄ
Treść wpisu ZAKAZ ZBYWANIA I OBCIĄŻANIA PRAWA WŁASNOŚCI NIERUCHOMOŚCI POŁOŻONEJ W ..., WOBEC WYDANIA POSTANOWIENIA O UDZIELENIE ZABEZPIECZENIA Z DNIA 2015-02-19, SYGN. AKT .... WYDANEGO PRZEZ SĄD REJONOWY W ... I WYDZIAŁ CYWILNY
OGRANICZENIE W ROZPORZĄDZANIU NIERUCHOMOŚCIĄ
Treść wpisu ZAKAZ