Aktywne Wpisy
szymski1 +53
Dowiedziałem się jak nazywa się taki dziwny fenomen którego ja i niektóre osoby czasami doświadczają podczas zasypiania. Głównie doświadcza się tego w dzieciństwie, ale u mnie również pojawia się teraz chociaż już nie tak często.
Prawdopodobnie u większości ludzi tego doświadczających, w tym u mnie, objawia się to specyficznym uczuciem występującym podczas gdy leżymy w łóżku w ciemności przez jakiś czas, a całość trwa tylko kilka sekund. Ciężko to komuś opisać, chodzi
Prawdopodobnie u większości ludzi tego doświadczających, w tym u mnie, objawia się to specyficznym uczuciem występującym podczas gdy leżymy w łóżku w ciemności przez jakiś czas, a całość trwa tylko kilka sekund. Ciężko to komuś opisać, chodzi
sawardega +71
Na live zapomnialem powiedziec ktoreo kontach na wykopie ludzi z fame np. RafDan to pracownik Boxdela mysle ze sami szybko namierzycie :D
#famemma
#famemma
Oni nawet się nie oszukują i dali ekran HD, tak jak w Switchu, a deklarowany czas to 2-8 godzin.
Więc realnie przez godzinę będziecie mogli sobie pograć na sprzecie 2600zl (tak, 2.6k; uboższa wersja ma tylko 64Gb pamięci więc na tym to co najwyżej możecie sobie Stardew Valley odpalić xD) na ekranie HD. Miodzio.
Za ta cenę już lepiej małego laptopa kupić, albo AMOLEDowego switcha, gdzie jest od groma cudownych exclusive'ow i zostanie jeszcze z tysiak w kieszeni.
#steam #pcmasterrace #konsole #steamdeck #gry #grykomputerowe
@Pabick: No zobacz ile chodzi switch, a to słabszy chip przecież. Tutaj pewnych rzeczy się nie przeskoczy niestety. Mogli dac oledowy ekran, byłoby ładniej i trochę bardziej energooszczędnie.
natomiast tutaj dostajemy upośledzonego peceta w cenie, za która można złożyć niezła maszynę (dobra, moze bez grafika xD), ale już na pewno kupić przyzwoitego laptopa, który bedzie działał na baterii 2-3 razy dłużej z lepszą wydajnością
@NoNameNoIdeaNoLife: No ale nie taki jest target tego urządzenia. To jest dla ludzi co do tej pory kupowali jakieś gpd win, czy kupowali kontrolery do telefonu z androidem aby na nim grać np. przez MS
No, tę konsolkę to pewnie do przeglądania internetu będą kupować...
tutaj dostajemy ulepszonego switcha, który odpali Jedi: Fallen Order na wysokich plus mamy dostęp do przeogromną bibliotekę gier.
Serio kto wam zakazuje kupić tego PC albo laptopa za 2.5k i wziąć go do autobus itd. xD
Sam nie ufam grubemu i mam przeczucie że "odpalenie każdej gry ze steam" skończy
@MarchwiowySok: Nope. Co prawda to linux ale ma ulepszoną wersie wine. Proton to się chyba nazywa, więc powinno wszystko chodzić dobrze. Nawet dobra obsługa dx12 w protonie jest chyba.
Może jakieś pojedyncze wyjątki typu stare gry czy coś będzie problem ale wątpię. Ja kiedyś na ubuntu przez wine odpalałem heroesa 3 i działało.
Półgodziny w HD w 25 klatkach?
Może chociaż Wieśka 2 pociągnie przez te 3h, ale nadal wątpię.
Może to produkt nie dla ciebie. ¯\_(ツ)_/¯
@MarchwiowySok: z tego co widziałem to granie w W3 na switchu to masochizm; maly ekran, słaba jakość. Może tutaj będzie lepiej, ale to nadal strasznie mały ekran :/.
@MarchwiowySok Brak amoleda w tej cenie to jak spluniecie w twarz.
Do tego nie rozumiem tych proporcji 16:10. To sprzęt głównie do gry, w grach standardem jest 16:9. Będzie problem jak gra nie będzie wspierać proporcji 16:10 (a będzie więcej takich gier niż się wydaje) i wówczas będziemy mieć cienkie paski
Brak Amoleda też wygląda na żart. To już nowy Switch będzie go miał, już widzę te memy ( ͡° ͜ʖ ͡°)