Wpis z mikrobloga

#rower #rowery #chwalesie #pokazrower

Hej, nie wytrzymie, jak sie nie pochwale ( ͡º ͜ʖ͡º)

Przedwczoraj odebralem swoj pierwszy fully. Planowalem kupic juz w zeszlym roku ale covid wyczyscil sklepy, zreszta one sa czyste do tej pory i w normalnym budzecie do 2,5K€ nic nie mozna dostac.

Kupilem ostatni ekzemplarz z hali wystawowej scott spark 930 2021 - damke (!!!) :( ok, powiedzmy unisex, gender lpg.

Mimo ze padalo od 3 dni, dzis nie wytrzymalem i wyprowadzilem swoja nowa dziewczyne na spacer. Mialo byc tylko wokol domu, ale zrobilo sie 30km w gory - tak dobrze mi sie jechalo (bez kasku, rekawiczek i okularow).
Do tej pory jezdzilem na (juz 10 letnim) hardtail - wydawalo mi sie ze dobrym. Otoz to, wydawalo mi sie.

Jestem mega zadowolony, kamienieste lub ukorzenione podjazdy ktore kiedys byly powiedzmy trudne, teraz przejechalem, nawet nie wiem kiedy. Zjazd droga do downhilla bajka, na szutrze i asfalcie chyba troche wolniejszy niz moj stary, no ale opny grubsze.

I ta geometria, sadzielm ze to marketingowe pierdu, pierdu. Chyba jednak nie. Dlonie nie cierply, pisior nie wymagal wstawania i dokrwienia, plecy ani razu nie zabolaly i rower jakos lepiej ciagnal do przodu - moze to euforia z nowej zabawki.

Pozdr.
JP.
Pobierz jeanpaul - #rower #rowery #chwalesie #pokazrower

Hej, nie wytrzymie, jak sie nie p...
źródło: comment_1626379136mkaLfMzpfOp9NCA2sU9EL7.jpg
  • 4
pisior nie wymagal wstawania i dokrwienia

@jeanpaul: coś miałeś bardzo nie tak z poprzednim rowerem.

damke (!!!)

@jeanpaul: chodzi o to przełamanie górnej rury przed siodłem? Mirek to jest męski rower a to przełamanie to strefa bezpieczeństwa jądrowego. ;)
@jeanpaul jak nie zjechali z jakości, to powinien Ci długo i dobrze posłużyć, ja swojego Sparkiego os 2012 roku ujeżdżam (σ ͜ʖσ) Dostał w styczniu nowy napęd XT 1x11 i śmiga jak nowy, sprzęt nie do zaebania xD