Wpis z mikrobloga

@Jud-Suss tak działają pieniądze z kopalni. Zakłady płacą opłatę "srodowiskową" którą trzeba wydać właśnie na zagospodarowanie przestrzenne. Dlatego powstają chodniki, trawniki i są odnawiane zabytki.
Jak jeszcze nie byłeś to zobacz pałac w Kamieńcu ząbkowickim
  • Odpowiedz
@Jud-Suss mało bywasz w Wałbrzychu. Wciąż są biedaszyby, bieda i patola tylko udało im się trochę kamienic wyremontować. Serio bywam regularnie i sporo idzie do przodu, ale jeszcze sporo przed nimi.

@stassma jakie kopalnie w Wałbrzychu?
  • Odpowiedz
@Jud-Suss: szczerze? Dolny Śląsk to według mnie najciekawsze, najładniejsze i mające najwiecej do zaoferowania województwo w Polsce. Dobra infrastruktura drogowa i kolejowa (poniekąd spadek po Niemcach ( ͡° ͜ʖ ͡°)), blisko do Czech i Niemiec, stosunkowo dobra sytuacja na rynku pracy, bardzo łagodny klimat z największa ilością godzin słonecznych w Polsce. Chcesz zimę zimą? Proszę bardzo, na wyciągnięcie reki masa pasm górskich z zajebistymi szlakami i
  • Odpowiedz
zastanawiam się nad przeprowadzka do Wrocławia/pod Wrocław

@shelby0153: lepiej pod Wrocław, bo jak będziesz mieszkał we Wrocławiu, to znienawidzisz to miasto. Ja tu mieszkam od urodzenia i kiedyś je kochałem, a teraz szczerze nienawidzę.
  • Odpowiedz
@Jud-Suss kiedy 2 lata temu siedząc ze znajomymi i słuchając gdzie kto nie był na wakacjach (Dominikana, Tajlandia itd) jako jedyny wywołałam poruszenie swoim 'Wałbrzych’.
Jako Wielkopolanin potwierdzam - DŚ jako rewelacyjny kierunek wyjazdowy. Góry, lasy, pałacyki, architektura przemysłowa przedwojenna. Dla mnie więcej niż git.
  • Odpowiedz
@Jud-Suss Rynek jest spoko, ale wystarczy od niego odejść 10 metrów i już masz scenerię która mogłaby grać Warszawę w filmie o Powstaniu XD Ale ogólnie co do Dolnego Śląska jak najbardziej się zgadzam, dodam jeszcze np. Szczawno i Świdnicę, super miejscówki.
  • Odpowiedz
@Profesor_Avenarius: To jest wlasnie proste powielanie stereotypow - ze Rynek i tyle. Pojechalem i okazalo sie, ze poza odremontowanym Rynkiem, jest jeszcze swietny „drugi Rynek” - plac Magistracki, odremontowane staromiejskie uliczki okalajce Stare Miasto bez zadnych blokow, bo Walbrzych nie byl zniszczony podczas 2WS.

Ta machina pedzi i bedzie tylko lepiej! To jest fajne miasto i cierpi tylko przez biede lat 90-tych, bo ludziom sie wydaje, ze tam sie nic
  • Odpowiedz