Aktywne Wpisy
alkoJezus +415
I cyk, kolejna majóweczka bez alko ( ͡º ͜ʖ͡º)
Kiedyś to było dla mnie nie do pomyślenia, jak to kiełbaska bez piwa? Przecież to bez sensu
A jednak, da się
Terapia zmienia bardzo wiele, sposób myślenia, schematy którymi podążałem przez lata. Nie dogadałbym się z sobą z przed 10 lat, mam wrażenie że byłem kimś innym, byłem alkusem.
Teraz też nim jestem tylko na sucho. Życie alkoholika
Kiedyś to było dla mnie nie do pomyślenia, jak to kiełbaska bez piwa? Przecież to bez sensu
A jednak, da się
Terapia zmienia bardzo wiele, sposób myślenia, schematy którymi podążałem przez lata. Nie dogadałbym się z sobą z przed 10 lat, mam wrażenie że byłem kimś innym, byłem alkusem.
Teraz też nim jestem tylko na sucho. Życie alkoholika
Plonacawyplata +468
Za radą Mireczka @Smarek37 będę publikował co jakiś czas postępy z budowy domu w #kanada pod tagiem #plonacabuduje . Zainteresowanych zapraszam do obserwowania.
Od czego chciałbym zacząć to może od tego żeby opowiedzieć w skrócie jak tu się znaleźliśmy, dlaczego Kanada i jak wygląda tutaj życie.
Nasza przygoda zaczęła się jakoś na początku 2021, żona dużo mówiła o wyjeździe, ja do tego jakoś sceptycznie podchodziłem i zbyt mocno nie angażowałem się w
Od czego chciałbym zacząć to może od tego żeby opowiedzieć w skrócie jak tu się znaleźliśmy, dlaczego Kanada i jak wygląda tutaj życie.
Nasza przygoda zaczęła się jakoś na początku 2021, żona dużo mówiła o wyjeździe, ja do tego jakoś sceptycznie podchodziłem i zbyt mocno nie angażowałem się w
#prawo
#allegro
No i sprzedawca z Allegro :okalnie zgodził się na odesłanie wadliwego towaru, który mi wysłał i zwrot kasy po długiej dyskusji, gdzie kłamał i mataczył ile wlezie (biedaczek nie wiedział, że sprzedaje wadliwy towar, bo dla niego usunięta nieudolnie warstwa antyrefleksyjna to nadal stan idealny), debata została na Allegro zamknięta...
...a teraz mi pisze, że na towarze jest RYSA, choć ja go tyle, co odwinąłem z folii, zawinąłem w folię, zawinąłem w folię bombelkową, obudowałem kartonem i odesłałem - no i kasy mi nie odda. :D
Ma ktoś doświadczenie z takimi sprawami? Poleciłby mi jakiegoś prawnika z Wrocka? Chodzi o 130zł, ale nie chcę, by oszust zarobił na perfidnym kombinowaniu na plus. Tak do 1000zł w sprawę chciałbym zainwestować, tzn. zgaduję, że wyłożę więcej, ale część się może zwrócić.
Ale cyrk wynika z faktu, że koleś totalnie kłamie i manipuluje, wręcz patologicznie. A ja powiem szczerze
Realia są takie, że i tak sprawa by się skończyła w sądzie, bo typ to oszust. Więc teraz otwarte pytanie brzmi - czy znasz jakiegoś prawnika, który to poprowadzi? Bo rady z serii "trzeba było" w żaden sposób
Ja nie ogarniam już świata, w którym żyję.