Aktywne Wpisy
Szlachetny_Alchemik +157
Cześć. Jako że jest okres zaduszny chciałbym wspomnieć o naszych zmarłych użytkownikach których profile zostały z nami na zawsze.
Wypijmy za tych, którzy z nami nie śmieszkują.
Pokój im duszy. [*]
Ps. W komentarzu możecie powrzucać profile wykopków którzy zmarli, można jakiś wirtualny spacer po grobach zrobić.
Jedynie co mi aktualnie przychodzi do głowy to @Debil_Lesny
#1listopada #swietozmarlych #zaduszki #depresja #samobojstwo
Wypijmy za tych, którzy z nami nie śmieszkują.
Pokój im duszy. [*]
Ps. W komentarzu możecie powrzucać profile wykopków którzy zmarli, można jakiś wirtualny spacer po grobach zrobić.
Jedynie co mi aktualnie przychodzi do głowy to @Debil_Lesny
#1listopada #swietozmarlych #zaduszki #depresja #samobojstwo
Bosayerba +117
Człowiek sobie spokojnie sra aż tu nagle kibel wybucha. No czegoś takiego to się nie spodziewałem, idę z reklamacją
A guzik! Potem kończysz prace, jedziesz na p--o do znajomych i w drodze myślisz jak rozwiązać problem i co jeszcze spróbować.
Kolejnego dnia zaczynam prace wyjątkowo wcześnie o 7, o 16 myśle "skończę dziś wcześniej", po czym orientuje się "kurde, zacząłem o 7, powinienem dawno skończyć"
Phi!
#pracbaza #wyznanie #porady #poradnik
Tylko ze z jednej strony jak napisales-jak robisz cos co lubisz to zdarza sie i po robocie o tym myslec.
Ale z drugiej strony jakbys do roboty mial przychodzic "za kare" i robic cos czego nie lubisz to dlugo nie pociagniesz.
Wiec IMHO lepiej robic co sie lubi ale miec "rownowage". Owszem ze czasem po robocie mozna
Tylko nie tak łatwo zachować tę równowagę, mi przynajmniej zdarza się co jakiś czas potknąć i złapać się, że w ostatnich dniach myślę ciągle o czymś do pracy. ;)
Tak, równowaga, złoty balans, jak wszędzie :)
@maur: NIe do konca to jest zle. Przegiecie natomiast jes do konca zle :P
Ja np juz kilka hobbystycznych projektow se w domu zrobilem tylko po to zeby se w robocie ulatwic. Poswiecilem swoj czas itp. Ale plus jest taki ze mam robote
@gorzki99: no tak, często też te projekty w domu zwiążane z pracą to swój rozwój, edukacja, przyda się w tej pracy/następnej/czy w cv. :)
Aczkolwiek powiem Ci, że coraz częściej myśle o tym by rozpocząć stolarskie hobby (jako nieco przeciwieństwo pracy) :)
@maur: No i chyba cos w tym jest. Robie sobie kostke do gier na arduino. No ale chce zrobic jakas fajna "obudowe" (skrzynke z drewna) i zaczalem costam dlubac. Drewno to rewelacyjny material. Duzo latwiej obrabialny niz 5mm zelastwo :PP
I juz poluje do "domowego warsztatu" na picrel-ale tego raczej w sklepach
stołową bym chciał ale brak miejsca, więc obecnie rozglądam się za miejscem "trochę" droższym by mieć gdzie się pobawić piłą za 2k :D
@gorzki99: true, true, ja w ogóle lubię drewno i wszelką obróbkę jego, chociaż do arduino rozważyłbym też aluminium, myślałeś?
@maur: Ta i nawet mam dostep do materialu-scinki w robocie (do drewna zreszta tez-na tej samej zasadzie:P). Ale jakos tak bardziej widze skrzynke z drewna niz z plyty aluniniowej :)) (BTW juz prawie skonczona-przejechana bejca i fajnie sloje wyszly)
Ooo, Miras, jakie ścinki drewniane masz? Bo ja mam pewien projekt w głowie, który potrzebuje małych ścinek.. :D
Bardziej "belki" (jak przychodza konstrukcje stalowe to sa "przelozone" takimi "belkami" (a czasem serio "zdrowe" te belki sa)
No i europalety na tony :PPP (a wbrew pozorom drobne rzeczy tez sie da z nich zrobic :P)
to co z tą wentylacją do arduino? Robię ostatnio porządki i pozbywam się nieużywanych rzeczy, może chcesz jakiś wiatraczek? ;)
@maur: Takie cos jest ogolnie do ogarniecia. Tylko ze problem polega na tym ze to jest metoda "gospodarcza". Na szczescie mi sie z niczym nie spieszy i "jak bedzie to bedzie" Czy jutro, czy za tydzien czy za 2 miesiace-nie ma znaczenia.
Dostaniemy zlecenie-przyjdzie konstrukcja to bedzie. Wlasnie z 45mm x90mm x1000mm mam nogi do blatu roboczego w warsztacie :PP
BTW pisales wymiary w mm
20 linijek? Toś się nakodził. ;) A to co tam będzie? :)
Symulacja kostki do gry
Przykladasz lape w poblize skrzyneczki-czujnik odleglosci lapie i zaczyna sie mruganie diod (i funkcja random)
Bierzesz lape to wyswietla sie jak na kostce co wyszlo z random. (czyli 1 to srodkowa dioda, 2 to 2 skrajne po przekatnej
@gorzki99: hahaha. Ej, ale to super pomysł, brawo. :)
@maur: A dzieki. No i na poczatek drewno bedzie super. Jakis karmnik czy cus w ten desen. Jak sami zrobia to nie dosc ze sie oswoja z narzedziami to jeszcze uciechy bedzie kupa ze sami zrobili.
Alu tez ok tak ze predyspozycje sa :P
Ze mna jest jedynie taki problem ze nie mam wyobrazni do pomyslow-powiedz mi co chcesz a jest duza szansa
@gorzki99: pinterest na ratunek? :) wood diy, wooden diy.. ;-)
@maur: Z jednej strony to ok. Zawsze cos mozna wyhaczyc. No ale z drugiej strony to jak skladanie mebli z ikei-tylko ze sam se robisz "czesci". Wolalbym sam cos wymyslec i zrobic :PP
Ale moze mlodzi jak juz bedzie gotowy warsztat to cos wymysla (a to calkiem mozliwe bo dzieciaki potrafia "pojsc po bandzie" :PP)