Wpis z mikrobloga

Odbierałem sobie dzisiaj przesyłkę z paczkomatu. Wyciągnąłem swoją, patrzę, a tu jeszcze druga i to dosyć ciężka przesyłka leży w mojej skrytce. Myślę sobie "chwila, przecież nic innego nie zamawiałem i nie mam tym bardziej info o multiskrytce!".

Okazało się, że wcale nie jest adresowana do mnie no i rzecz jasna nie na mój nr tel. Zadzwoniłem pod numer odbiorcy widoczny na paczce, odebrał koleś. Szybko wyjaśniłem mu co i jak i odpowiedział, że zaraz będzie.

Po kilku minutach przyszedł, powiedział, że nawet nie dostał żadnego info o odebraniu paczki przez kuriera, ani umieszczenia jej w paczkomacie, podziękował i mu ją oddałem.

Nie no, zajebiście ci kurierzy dostarczają te przesyłki. Podrzucają innym obce paczki jak kukułki swoje jaja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A teraz co by było, gdyby był w niej sprzęt za kilkaset albo więcej zł, a wyciągnął to zamiast mnie jakiś złodziej ybany bez rigczu i zwyczajnie zarąbał bo "hehe moja skrytka moja paczka"?

Ehh... szkoda gadać.

#inpost #olx no i w sumie chyba zrobiłem dobry uczynek, więc też #czujedobrzeczlowiek
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mrooczilla: W sumie mogłem zgłosić jedynie uwagi w apce do przesyłki i zostawić ją w tym paczkomacie i pójść se, ale pomyślałem, że zamiast utrudniać to wszystkim, to stracę chwilę swojego czasu i przedzwonię do adresata. No i na szczęście udało się szybko ja oddać prawowitemu odbiorcy, więc dobrze, że nie zlałem tego i nie zostawiłem w paczkomacie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

I w sumie masz
  • Odpowiedz
@FightMaker: sprawdzasz pakę czy wartościowa, a dopiero potem dzwonisz do typa ( ͡ ͜ʖ ͡)

a tak srsly, tel na infolinię co jest #!$%@? grane bo ktoś zaadresował ciężką pakę której oczekiwałeś na kogoś zupełnie innego.
I jeszcze dorzucił jakieś małe gówno na twoje dane dla niepoznaki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@FightMaker: tylko też zależy dla kogo była ta paczka. W sensie czy gość jest normalny, czy czasami po tym jak ją od ciebie otrzymał nie zgłosi sprzedającemu albo inpostowi że zamówił paczkę i jej nie dostał. Bo skoro nie ma na aplikacji nic, to nie udowodnią mu że ktoś znalazł ją w innej skrytce, zadzwonił do niego i mu ją oddał.
  • Odpowiedz
@mrooczilla: Reklamowałeś już coś z InPost? To spróbuj i wtedy pisz nie denerwuj sie gdy twój laptop za 3 kafle wyląduję w cudzej skrzynce. Ja już reklamowałem i to droga przez mękę dosłownie.
  • Odpowiedz