Aktywne Wpisy
Habebok +38
Hejka Mircy i Mirabelcy!
Przygarnęliśmy z dziewczyną takiego małego kotka i zastanawialiśmy się nad imieniem dla tego stwora, wiec chętnie wysłuchamy waszych propozycji!
Wybierzemy prawdopodobnie imię, które zdobędzie najwięcej plusów i nie będzie zbyt wulgarne! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety nie mam 10 czekolad do przecięcia dla zwycięzcy... (
Przygarnęliśmy z dziewczyną takiego małego kotka i zastanawialiśmy się nad imieniem dla tego stwora, wiec chętnie wysłuchamy waszych propozycji!
Wybierzemy prawdopodobnie imię, które zdobędzie najwięcej plusów i nie będzie zbyt wulgarne! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety nie mam 10 czekolad do przecięcia dla zwycięzcy... (
mickpl +350
Przejżałem tik-toki, płacze, twittera i chciałbym zapytać o której dokładnie wjeżdżają do nas ci Rosjanie, bo chciałbym się jeszcze spakować.
#usa
#usa
zbieram się do wymiany auta ze starego Focusa na coś mocniejszego i nowego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Generalnie szukam hatchbacka (ze względu na łatwość zaparkowania i mały garaż niczego dużego nie chce) ze sportowym sznytem - mam rzadką możliwość w życiu kupna auta które mi się podoba bez marudzenia że nie jest rodzinne. Potem jak się gówniak urodzi to będziemy myśleć xD w automacie koniecznie bo jednak wygoda w trasach też jest istotna
Na ten moment oglądałem:
- Kia Ceed GT (polift z tego roku)
- Golfa GTI
- Renault Megane RS
- Cupre leona w wersji 245 km
Golfa i Megankę skreślam - Golfa bo jest drogi i ma taki sobie wygląd, Meganka też za droga i za mało praktyczna.
Pozostaje mi Kia Ceed GT (która jest wyborem bardziej rozsądnym, auto jest dużo tańsze a też mocne + mega bogato wyposażone) i Cupra (która mi się niesamowicie podoba z wyglądu + ma 40 koni więcej niż Ceed). Znacie jakieś inne opcje?
Co istotne, fajnie jakby ktoś się podzielił tym jak te auta jeżdżą - na ten moment nie jeździłem żadnym, bo żaden w Polsce dostępny w salonach nie jest w promieniu 300 km od Wawy. Mają mi Cuprę ściągnąć żebym się przejechał, ale to też poczeka.
Budżet to mniej więcej 150k, auto będzie i tak leasingowane.
#motoryzacja #samochody #auto
w Carsed mają hatchbacka 300KM do jazd testowych? Jakiś czas temu tam dzwoniłem, to mieli tylko kombi.
Znajomy ma i30N i jest zachwycony, no ale z powodu żony musiał mieć liftback, więc wybór był ograniczony :)
Co do finansowania - w Hyundaiu wychodzi przy 110%, w VAGu 102,17 (wpłata własna 10%, 5 lat i wykup 15-20%) - różnica także jest spora także to dla mnie będzie miało głównie znaczenie (auto droższe o 8% to jednak sporo)
Kiedyś Cupra Studio miało hatchbacka ale tylko sprowadzali go okresowo do jazd.
Możliwe że coś się zmieniło, bo znajomy raptem 2 miesiące temu w Hyundaiu na i30N dostał leasing 100,16% (dosłownie, widziałem na własne oczy :)) no ale była nieco większa wpłata i na 3 lata.
Może też akurat trafił na jakąś nieziemską promocję.
W takim układzie
We wtorek będę jeździł I30n, plus narzeczona ma mi nagrać rozmowę z kimś w mLeasingu coby ponegocjować leasing w innym miejscu (mam nieco skomplikowaną sytuacje i przez to nie wszystkie banki mi dają wpłatę na poziomie 10%). Zobaczymy
To może też coś się zmieniło. Ja jeździłem u nich hatchbackiem 300KM jeszcze w maju.
Potem chwilowo wstrzymałem plan zakupu a teraz wracam do tematu :)
Z tym rzucaniem się w oczy to byś się zdziwił
Teraz poczekać od 2 do 6 miesięcy i będę się chwalił zdjęciem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja załatwiam leasing na hyundaia dla znajomego. Nie wiem dlaczego ale zarówno arval jak i teraz mbank robią gigantyczne problemy :/
Ten czas oczekiwania to ma niezły rozrzut :)
Trzeba przyznać, że finansowanie w grupie VW zwykle jest doskonałe.
@Pbass: Ten czas oczekiwania to i tak mi powiedział sprzedawca, żebym się przed
@Celinka95: Jeśli nie kupiłeś go w wynajmie to możesz mieć problem przy odsprzedaży.
Przy 6.9s to nie trzeba się tak dużo zastanawiać, prawie zawsze się zdąży :)
Na Brembo nie wchodzą 18" felgi?
Dobrałeś sobie 19"? W 245 chyba w standardzie są właśnie 18"
Ja Brembo też raczej nie będę brał jeśli się zdecyduje,
@Pbass: Nie wchodzą, jednak wziąłem sobie 19 (bo mi się podobają). Na zimę kupię jakieś tańsze 18, coby się łatwiej jeździło.
Które felgi wziąłeś?
Miedziane szprychy?
-dywaniki guma/materiał
-siatka do bagażnika
-drugi zestaw czujników do kół
Ogarnij sobie jakiś immobilizer dodatkowy, żeby ci na walizkę auta