Wpis z mikrobloga

Jest tu jakiś laryngolog? Obudziłem sie wczoraj i miałem wrażenie jakbym miał ucho zalane wodą. Słyszę przez nie, ale słabiej niż normalnie. Przejdzie mi to? Wcześniej miałem lekki szum w uszach po odstawieniu benzo.

#laryngologia #medycyna
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wojtas_The_Smieciarz: Miałem coś takiego miesiąc temu. Uczucie wody w uchu, jak wsadziłem palec - przy wyjmowaniu słyszałem nawet takie "pluśnięcie", delikatne jakby buczenie oraz słabsze słyszenie niskich tonów. Sprawdziłem sam otoskopem (później to zweryfikował laryngolog) - stanu zapalnego nie było. Woskowiny też. Diagnoza: nagła utrata słuchu. Leczenie: sterydy przez 10 dni. Słuch ostatecznie odzyskałem do poziomu początkowego, ale leczenie musi zostać wdrożone nie później niż 3 dni po pojawieniu się
  • Odpowiedz
@Wojtas_The_Smieciarz: Bo uważam, że u mnie to nawet nie było to i laryngolog zwyczajnie spanikował. Nagła utrata słuchu chyba jednak przebiega bardziej dramatycznie. Ponieważ jednak u mnie to nie przechodziło za bardzo, to też wolałem zwyczajnie wziąć ten lek.
Ty może mieć jednak jakiś stan zapalny, albo faktycznie woskowina zatkała, albo może lekki stan zapalny gardła i przez to zatkane uchu (podejrzewam, że u mnie tak właśnie było). Jak Ci
  • Odpowiedz