Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
W zeszła środę zarejestrowalem samochód, dostalem miekki dowod i jedna tablice, czekam juz ponad tydzień na twardy dowód, ale jeszcze nie mam go do odbioru. Zależy mi żeby juz jezdzic. Wiem że na miekkim dowodzie można, ale ja mam jedną tablice, myślicie ze druga jest juz do odebrania? Jak to wygląda?
#motoryzacja
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Maciek2005: tablice są od razu w komplecie 2 w urzędzie, i nie mam pojęcia co to za dziwna akcja z jedną tablicą. Na miękkim dowodzie się jeździ normalnie, a na twardy z reguły czekało się kilka tygodni. Coś mega dziwnego u Ciebie
  • Odpowiedz
@Maciek2005 Myślę, że nie. Nie widziałem jeszcze, ani nie słyszałem o sytuacji, aby ktoś dostał 1 tablice.
Nawet na logikę po co Ci miękki i 1 tablica, jeśli nie możesz jeździć autem legalnie bez obu?

btw. jak wyjaśnisz to wołaj, bo jestem ciekaw co się odjaniepawiło w urzędzie XD
  • Odpowiedz
@xBARTEXx: heh, obawiam się, że @Maciek2005 podpisał, że odebrał komplet tablic i o ile to jest jej błąd to pewnie luz, bo im już się koleżanki skapnęły, że kupka tablic się nie zgadza, ale jeśli to błąd producenta, to jest w czarnej dupie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@zomerstm: @xBARTEXx: jesteście pewni, ze to nie przez to, ze nie oddalem wszystkich dokumentów? (potwierdzenia akcyzy). Podpisywałem cos, że przy odbiorze dowodu będę musial oddac to potwierdzenie
  • Odpowiedz
@Maciek2005: zadzwoń do nich, a nie dopytuj na Wykopie - tyle Ci odpowiem. My jedynie uważamy, że to jakaś magiczna przypadłość, z tą jedną blachą i tym bardziej, że masz naklejkę, to na co Ci ta jedna tylko blacha? Brak tu elementarnej logiki. Tyle razy co w życiu rejestrowałem samochód, nie spotkałem się z taką sytuacją, zawsze dostajesz blachy/naklejkę i miękki dowód, bo ten super prawdziwy i zabezpieczony, musi się
  • Odpowiedz
@Maciek2005 Zadzwoń, dowiesz się dokładnie, bo może Twój WK wymyślił jakąś debilną praktykę.
Nie jestem ekspertem, opieram się tylko na skromnym doświadczeniu, ale bezsensowne byłoby Ci dawać blachy i miękki, jeśli nie możesz używać auta.
Podpisywales kwitek, że dwie blachy przyjmujesz?
  • Odpowiedz