Wpis z mikrobloga

  • 1
@Niewiemja pierwsze słyszę. Właśnie o nich poczytałem i na myśl przychodzi mi coś bardzo podobnego czyli koreańskie placki z kapusty surowej lub z kimchi. W sumie muszę spróbować
  • Odpowiedz
@kaay: To nie jest dobre, to jest zajebiste ( ͡° ͜ʖ ͡°) Podaje sie z sosem czosnkowym ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Frollo: Hmm, z kimchi też by mogło być w sumie spoko :D Ale byłoby już zupełnie inne :D
  • Odpowiedz
@powsinogaszszlaja: Trzymaj cały przebieg wydarzeń ( ͡° ͜ʖ ͡°)

https://photos.app.goo.gl/uL4EJHzGapwei5Si9

Ogólnie odlewasz sok z kiszonej kapusty do jakiegoś kubka, kapuste siekasz drobno, dodajesz pieprzu, soli, czosnku. Do wody z kapusty dajesz troche wody, mąke, sól, pieprz i robisz ciasto naleśnikowe, byle nie za gęste. Dodajesz ciasto do kapusty, nie dużo, tylko tyle żeby sie wszystko ładnie połączyło, mieszasz i smażysz ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz