Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Jest tu może jakiś inżynier, który powie jak zawiesić na #vesa monitor #msi optix G242?
Na zdjęciu zaznaczyłem miejsca na śrubki do montażu vesa, jednak one są 0.33cm od ścianki i nie ma szans, że włożę tam mój uchwyt xD.
W jaki sposób mam założyć uchwyt? W zestawie nie było żadnej przedłużki do mocowania sciennego, tylko króciutkie śrubki.
#monitory #monitor #gaming #pcmasterrace #komputery #pc #gry
NoNameNoIdeaNoLife - Jest tu może jakiś inżynier, który powie jak zawiesić na #vesa m...

źródło: comment_1625067326trXhqHhar1EAMEtOzLTtg6.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NoNameNoIdeaNoLife: nie ma do nich adapterów więc musisz mieć uchwyt tylko i wyłącznie pod vesa 100 (bo taki chyba tam jest rozmiar) albo użyć dłuższych śrubek z tulejami dystansowymi i wtedy uchwyt nie musi wchodzić w obudowę
  • Odpowiedz
Nie wiem jak to wygląda u Ciebie ale u mnie to było tylko 1.5-1.7mm i normalnie chwytałem ten monitor i ruszałem go na boki regulowałem itd. traktowałem tak jakby to było oryginalnie przytwierdzone i nic z tym się nie działo.
Tylko wiesz jeśli chcesz tak zrobić to jedź do sklepu i kup śruby które będą dłuższe tylko o głębokość "dziury" zamiast jakiś przesadnie 2 razy dłuższych.

Zresztą teraz doczytałem, że masz 24"
  • Odpowiedz
@NoNameNoIdeaNoLife: @NoNameNoIdeaNoLife: Nie ma problemu :) Myślę, że Ciężko to s--------ć i szkoda po prostu czasu kasy na adaptery w takiej sytuacji tym bardziej, że 3.3 kg to jedna taka śruba wytrzyma, nie mówiąc już o 4.(I chodzi mi ofc. o sam ciężar - bo wiadomo, że monitor wisząc na jednej śrubie uszkodziłby wieszak albo wyrwało gwint z monitora przy ruszaniu nim.)
  • Odpowiedz