Wpis z mikrobloga

  • 10
@luk04330 ja też, serio na targ rybny latam codziennie. Ceny kosmiczne (kg muli 30 kun, krewetki od 40), asortyment taki że się łapię za głowę (żabnice, dorady to wiadomo ale jakieś płaszczki i inne takie cuda), a jutro chyba sobie nałapię jeżowców. No żyć nie umierać ( ͟ʖ)
  • Odpowiedz
@chixi: jak ogonki stykają się z główkami to oznacza, że za długo były na ogniu. Jak za długo przetrzymasz to wtedy one się zamykają, a w smaku są takie gumowate. Przed zrobieniem powinny być dobrze rozmrożone i na ogniu tylko 3-5 minut.

  • Odpowiedz
  • 4
@dzana tylko że one były bardzo krótko smażone, na najwyższej temp jaką osiąga posiadana kuchenka ;)
Nie były gumowe nic a nic, to w ogóle świeże krewetki :)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@chixi: ale, że tak mało masełka? Nie ma w czym bagietki maczać. A natki pietruszki to w ogóle chyba jedna gałązka, kto to widzioł ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@chixi:

Klasyczne maślane krewetki

Ja propsuję, że to smaczne, ale popraw mnie jeśli się mylę - klasyczny przepis to masło, ostre papryczki, czosnek, białe wino, oliwa, pomidorki, pietruszka, pieprz, sól.
  • Odpowiedz