Wpis z mikrobloga

YouTube w Polsce jeśli chodzi o kanały traktujące o technologii jest tak upośledzonym tworem sprzedajnych medialnych kukiełek, które zakłamują rzeczywistość by zrobić miejsce dla produktu, który ktoś im przysłał do "recenzji". Nie ma w tych kanałach zadnej pasji ani zadnej edukacji, nie ma inspiracji i nie ma odowiedniej jakości treści innej, niż napędzanie karuzeli #!$%@? konsumpcyjnego. Dlatego postanowiłem, że uruchomie swój kanał i z dnia na dzień pomysł rozwija się dynamicznie w kierunku najbardziej opłacalnego, bo w kolejnym update całej koncepcji wyeliminowałem całkowicie operatora kamery na rzecz pewnych elektronicznych programowalnych dobrodziejstw w co trzeba bedzie zainwestowac hajs, ale nie bedzie trzeba codziennie byc uzaleznionym od innej osoby. Jedyna rzecza ktora mi brakuje jest (to zabawne) hajs i miejsce wykonywania tej pracy, bo sytuacja covidowa zmusiła mnie i moja dzialalnosc do zrobienia kilku krokow w tyl i zamieszkania z rodzicami na jakis czas i nie wiem ile to potrwa a to zdecydowanie nie są warunki do takiej pracy gdy chce sie wypuszczac jeden odcinek dziennie. Wiec jak narazie brakuje mi miejsca i budzetu, ale wazne ze koncepcja kazdego dnia rośnie i wszystko wokol tego ulega dość przyjemnej optymalizacji.
  • 46
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@ap0linary: super. Teraz wystartuj i zauważ że to wcale nie jest takie łatwe, po czym zwijaj się ze wstydu oglądając i słuchając swojego #!$%@? oglądając te swoje wypociny. Następnie przyłóż obecną linijkę do swego contentu którą przykładasz do innych twórców i zobacz co Ci wyjdzie :)

Zagraniczne kanały tech używają profesjonalnie oświetlonego studia, obsługi, kamer 8k oraz profesjonalnej edycji. Porównujesz jabłka z nie wiem... Jajkami Faberge.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@ap0linary: jeśli chodzi o tematykę technologiczną, to LTT, GamersNexus, Hardware Unboxed i Digital Foundry mają jakiś sens i nie mają problemów z tym, by powiedzieć, że coś jest #!$%@?, nawet kiedy producent miał by się potem obrazić. U nas chyba zaufać można tylko Pirzu (Pirzowi?) i Klawiaturowi, nie tylko dlatego, że mają RiGCz, ale dzięki samej formie realizacji wideo i tego, że nie są #!$%@?ący ;)
Zakladaj, na polskim youtube nie znalazlem jeszcze niczego godnego uwagi w tym temacie.

cotygodniowym live z widzami

@ap0linary: z mojej strony na pewno nie bede sie czail na live takiego kanalu, jak dla mnie to krok w tyl wzgledem tego co oferuje youtube. Jesli masz wystarczajaco duza wiedze, potrafisz rzeczowo mowic o technologii, nie nabierzesz tej dziwnej maniery w glosie, przez ktora 3/4 polskiego youtuba nie da sie ogladac to chetnie
@ap0linary: Przekleństwem polskiego YT nie tylko od technologii są afiliacje z producentami tego o czym jest Twój kontent. Klawiatur jest niezły bo to chyba jedyny większy który się tego wystrzega, ale on miał nieporównywalnie łatwiejszy start zaczynając w telewizji. Jeżeli robisz kontent o gotowaniu to nie reklamuj jedzenia albo sprzętów do gotowania, jeżeli robisz kontent o technologii nie reklamuj technologii. Na zachodzie nie mają problemu z takim podejściem - tyle że
@ap0linary: Jestem na bieżąco z newsami bo czytuje sobie Purepc i do tego Linus Tech Tips.
Najbardziej poza nowinkami - bo nie oszukujmy się jak ktoś siedzi w temacie to widzi że żadnej rewolucji od lat nie ma, wszystkie parę procent lepsze i droższe. Najbardizej mnie interesują kreatywne video i eksperymenty.
Komputer z grzejnikiem
Komputer w lodówce
Własny cooler
Podkręcanie procka do abstakcyjnych wartości na ciekłym lodzie/azocie
Gotowanie jajka na procesorze