Aktywne Wpisy
masur1 +315
Eh, w poprzedniej pracy byłem 3,5 roku, zwodzili mnie z podwyżkami i awansami. Bardzo lubiłem tamtą pracę, ale finalnie każdy pracuje aby zarabiać, a nie dla atmosfery.
W międzyczasie odezwała się rekruterka, od niechcenia przeszedłem 3 etapy rekrutacji, dostałem list intencyjny na maila, jednak nadal czekałem na rozmowę roczną w maju, liczyłem, że w końcu zgodnie z obietnicami dostanę awans. Nic bardziej mylnego. 3 miesiące wypowiedzenia ciągnęły się jak flaki z olejem,
W międzyczasie odezwała się rekruterka, od niechcenia przeszedłem 3 etapy rekrutacji, dostałem list intencyjny na maila, jednak nadal czekałem na rozmowę roczną w maju, liczyłem, że w końcu zgodnie z obietnicami dostanę awans. Nic bardziej mylnego. 3 miesiące wypowiedzenia ciągnęły się jak flaki z olejem,
NicolasLatifi +1336
@ap0linary
@ap0linary: no to jak wierzysz w projekt to kredycik albo pożyczka od rodziny/znajomych
Zagraniczne kanały tech używają profesjonalnie oświetlonego studia, obsługi, kamer 8k oraz profesjonalnej edycji. Porównujesz jabłka z nie wiem... Jajkami Faberge.
Już się przeprowadziłem, zostało parę elementów wykończyć i wracam :)
@ap0linary: z mojej strony na pewno nie bede sie czail na live takiego kanalu, jak dla mnie to krok w tyl wzgledem tego co oferuje youtube. Jesli masz wystarczajaco duza wiedze, potrafisz rzeczowo mowic o technologii, nie nabierzesz tej dziwnej maniery w glosie, przez ktora 3/4 polskiego youtuba nie da sie ogladac to chetnie
@Arthaniel: No nie jest. Bo mówi tak właśnie. I to wkurza. Bardzo.
Imho zbyt często zjeżdżał w rejony gimbo humoru i wymiękłem.
Ludzie jak Jarrod czy Linus odkrywają ze producenci laptopów lecą w #!$%@? z pamięciami ram.
https://m.youtube.com/channel/UCKzmaEb2FnVCJ-6KN9nVdRw
Ciekawe filmiki, gość robi dokładny research i fajnie opowiada.
Najbardziej poza nowinkami - bo nie oszukujmy się jak ktoś siedzi w temacie to widzi że żadnej rewolucji od lat nie ma, wszystkie parę procent lepsze i droższe. Najbardizej mnie interesują kreatywne video i eksperymenty.
Komputer z grzejnikiem
Komputer w lodówce
Własny cooler
Podkręcanie procka do abstakcyjnych wartości na ciekłym lodzie/azocie
Gotowanie jajka na procesorze