Wpis z mikrobloga

Najbardziej mnie bawi jak czytam wykopków i widzę te z d--y wyciągnięte zarobki w Niemczech xD Tu kolejny post, że po kursie na koparki w Niemczech będziesz zarabiał 20 koła i beka z programistów. Ludzie skąd wy bierzecie te liczby? XD

W komentarzu średnie zarobki w DE na koparce. Warto dodać, że 3k brutto=2k netto

#pracbaza #programowanie #programista15k #niemcy
erni13 - Najbardziej mnie bawi jak czytam wykopków i widzę te z d--y wyciągnięte zaro...

źródło: comment_1624980789rsg1TmXdRxhVwXj5dlTymB.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jak połączysz to z życiem z pięcioma obcymi ludzmi w mieszkaniu i jedząc żarcie z puszki to może sie okazać, że pana boga za nogi złapałeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Niemieckie gospodarstwa domowe wydają średnio 2448 euro na miesiąc. Ludziom otwieraja sie oczy jak zaczynają chcieć życ jak ludzie a nie wegetowac jak studenci w akademiku na zumpkach chinskich

@asdfghjkl: bzdura do potęgi setnej.

Kto mieszka z 5 ludzmi
  • Odpowiedz
Kto mieszka z 5 ludzmi i żre żarcie z puszki robi to tylko i wyłącznie z własnej woli.

@Janusz_z_Rivii: wcale nie napisałem, że jest inaczej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
2448 € na miesiąc. takie dane dostępne sa w internecie. Statystyki mówi to cos panu? Nie oznacza to że to jest wartość właściwa dla każdego mieszkańca niemiec.

Poczytaj sobie na tagu emigracja jak ludzie potrafią żyć i co uważają za
  • Odpowiedz
poczytaj sobie na tagu emigracja jak ludzie potrafią żyć i co uważają za normalną egzystencje

@asdfghjkl: Po co? Znam takich Polsków tu na miejscu - dodam tylko że są wytykani palcami przez społeczność polską i obgadywani. To są ludzie bardziej ozłoceni i majętni od wszystkich Niemców w okolicy. Oczywiście na pokaz. A na sam koniec wydzwaniają po znajomych z prośbą o kasę bo im na opłaty zabrakło. Mógłbym wydawać o
  • Odpowiedz
@Janusz_z_Rivii: no to sam widzisz jak jest ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zreszta ja o tym napisałem ironicznie w stosunku do tych 15k na koparce. Jak ktos będzie żył jak napisałem i j---ł na dwie zmiany to może te 15k na koniec zobaczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
No i mam złotą zasadę - wszystko kupuje bez kredytów na gotówkę

@Janusz_z_Rivii: ja mam inną zasadę.
Kredyty sa dla ludzi którzy maja pieniądze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kredyt jest dobry gdy masz hajs którego nie chcesz wydać a zapewnic sobie płynność finansową. Niestety u wielu ludzie jest przekonanie, że kredyty sa dla ludzi bez pieniędzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz