Aktywne Wpisy
heterogenizowany +61
#kiszak #bekazludologow
Z Kiszakiem to jest trochę jak z Januszem Korwin-Mikkem. Na początku go słuchasz, trafiasz na jego kanał, pierwsze wypowiedzi – i następuje tzw. „korwinowskie ukąszenie”. Myślisz sobie: „Kurczę, chłop gada naprawdę mądrze o grach, mega merytorycznie”. Zamiast pudrować rzeczywistość - mówi jak jest, nie boi się, że kogoś obrazi. Daje Ci proste odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. Pojawia się więc pierwsze zauroczenie.
I tu zaczyna się kluczowy
Z Kiszakiem to jest trochę jak z Januszem Korwin-Mikkem. Na początku go słuchasz, trafiasz na jego kanał, pierwsze wypowiedzi – i następuje tzw. „korwinowskie ukąszenie”. Myślisz sobie: „Kurczę, chłop gada naprawdę mądrze o grach, mega merytorycznie”. Zamiast pudrować rzeczywistość - mówi jak jest, nie boi się, że kogoś obrazi. Daje Ci proste odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. Pojawia się więc pierwsze zauroczenie.
I tu zaczyna się kluczowy

aspartamowy +44
źródło: Screenshot_20250618-192303
Pobierz

A że spowolni grę, a że pomyłki sędziowskie są elementem futbolu, a że na co to komu, a że technologia nieprzetestowana, a że piłka nudna się zrobi, a że to, a że tamto. Na wypoku też pamiętam te dyskusje.
I co frajerzy, kto dzisiaj tęskni za drukowanymi wynikami? Za siędziowskimi babolami, które wypaczały grę i pozbawiały sportowców zwycięstwa, które uczciwie odnieśli na boisku? Za niekończącymi się pyskówkami, kłótniami i wrzaskami piłkarzy w stronę arbitrów? Za bezczelnym nurkowaniem, aktorzeniem i wymuszaniem fauli?
A może powiecie, że piłka nożna zrobiła się nudna jak flaki z olejem?
#euro2020 #pilkanozna #mecz
Komentarz usunięty przez autora
@Braand: Było kilka sytuacji, gdy sędzia nie odgwizdał karnego, a VAR wychwycił. I dzięki temu jest więcej karnych w turnieju, widać wyraźny wzrost w statystykach. Podobnie było na MŚ. A miało być nudno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja bym to widział tak jak w tenisie - drużyna chce sprawdzić daną akcję. Sędzia ogląda powtórkę i podejmuje decyzję
@Czarny_Klakier: A gdzie i kiedy ja niby tak stwierdzałem?
@xniorvox