Aktywne Wpisy
Kolorowezworki +213
Zdałem sobie sprawę, że przepisowa jazda po Polsce jest nie lada wyzwaniem. Podczas moich ostatnich wyjazdów, których trasa łącznie to ponad 2k km, postanowiłem sobie, że będę jechał w 100% zgodnie z przepisami. W przypadku ograniczenia prędkości - tempomat +7km/h bo o tyle mniej więcej zawyża mój prędkościomierz. Inni kierowcy się zachowują jak jakieś małpy - podjeżdżają pod dupę, machają łapami, migają światłami, wyprzedzają i hamują przed maską, wyprzedzają na trzeciego, wyprzedzają
bugzer +1
#komputery #internet #pc #gry
Kiedyś byłem zapalonym graczem, ale nie mogłem sobie pozwolić na fajny sprzęt bo zwyczajnie mojego starego nie było na to stać. Od tego czasu mineło 15 lat, kupiłem swoje mieszkanie i wypadało by kupić jakiś fajny komputerek do gier, ale wypadłem z rynku na naście lat i kompletnie nie wiem gdzie szukać. Ile teraz trzeba wydać na PC, żeby pograć
Kiedyś byłem zapalonym graczem, ale nie mogłem sobie pozwolić na fajny sprzęt bo zwyczajnie mojego starego nie było na to stać. Od tego czasu mineło 15 lat, kupiłem swoje mieszkanie i wypadało by kupić jakiś fajny komputerek do gier, ale wypadłem z rynku na naście lat i kompletnie nie wiem gdzie szukać. Ile teraz trzeba wydać na PC, żeby pograć
Po miesiącach tyrania powstała pierwsza wersja "Połącz kropki" - mojej najnowszej, planowanej na jesień książki o przyszłości technologii i człowieka. W obrazku robocza wersja spisu treści.
UUFFFFFFFFF. To były tygodnie, tygodnie spędzone przy artykułach, wystąpieniach konferencyjnych, raportach, przeglądówkach, blogach, forach... setki, setki stron tekstu, diagramów, schematów... we łbie się kręci. A wszystko po to, żeby spróbować zrozumieć, co tak naprawdę da się zrobić dzisiaj, latem 2021 roku, i co jest wyobrażalne w następnych latach.
Powiem Wam tak - od paru lat, od kiedy robię "Czytamy naturę", staram się być na bieżąco z rozwojem nowoczesnych technologii i postępem nauki, ale taka piguła, jaką pochłonąłem w ostatnich miesiącach, powala na kolana. Na świecie dzieją się rzeczy niesamowite, naprawdę. Plan jest taki, że powstanie naprawdę aktualny, naprawdę rzetelny przewodnik po współczesnej technologii w kilku kluczowych obszarach. Nie dało się opowiedzieć wszystkiego i jest kilka dużych tematów, które po prostu się nie zmieściły, jak np. militaria albo energetyka. Trudno, trzeba było się choć trochę zawęzić. Ale myślę, że i tak powstania taka piguła, jakiej jeszcze nie było. :)
Przede mną jeszcze sporo roboty, ale ogólnie rzecz biorąc - kompocik w dłoń. Główna część roboty za mną. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#chwalesie #conowegownejczer #technologia #nauka #liganauki
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@LukaszLamza: lepiej zmien nazwę. Serio. Będziesz traktowany mniej poważnie niż byś chciał a szkoda bo temat ciekawy. U mnie tez pierwsza mysl to Włodek, swoją droga naprawdę dziwne, ze na to wcześniej nie trafiłeś. Mirki wyzej dobrze radzą