Wpis z mikrobloga

Czy waszym zdaniem w kwocie plus minus do 10k uda mi się złapać peugeota 407 w sedanie? Żeby był w całkiem spoko stanie. Ostatnio obejrzałem kilka filmików i podobno maja całkiem apoko silniki oraz wyposażenie jak ma ten budżet. #samochody #motoryzacja #pytanie i trochę chyba #prestizowygruz chociaż pewien nie jestem.

Prowadził ktoś z was kiedyś takie auto? Jak z wyciszeniem środka? Jak z prowadzeniem takiego auta?

Będę wdzięczny za pomoc!
  • 6
@kwiato kumpel 2 lata temu kupił Puga 407 (2005r.) za ok. 10k właśnie. Sedan, silnik 2.0 136 benzyna, automat, czujniki cofania, elektryczne szyby i lusterka itp. Na start musiał wybulić 1000zł na wtryski bo się zesrały po miesiącu, a tak to raczej bez usterek. W kwestii prowadzenia się nie wypowiem, ale wygodne auto.
@kwiato: ja bym brał w kombi jak już. Ten sam gabaryt, a dużo bardziej wszechstronne auto na wakacje albo do przewiezuenia czegoś. No chyba że ten sedan jakoś mega ci się podoba, ale wg mnie 407 w kombi wygląda niczego sobie ;)
@ZlodziejBilonownic:możesz coś o nim powiedzieć. zadowolony jestez tego auta ? Bierze olej.. automat jak się sprawuje, trasy przy 140 czy 150 to jakie są obroty ?

ja właśnie szukam czegoś nowego i też polecany był 407. Ponoć problemy z klapkami też są od nawiewów i ciężko o sprawną klimę plus na prawa tego ponad 1000zł.
@r5678 to nie moje auto, tylko kumpla, ja mam 406. Ale ogólnie jest zadowolony, narzeka tylko czasem że przydałby się większy bagażnik. A, po mieście pali mu to koło dychy, w trasie 6,5, więc w sumie całkiem spoko. O obroty muszę podpytać, automat 4b.
@ZlodziejBilonownic:
Aha xd, nie no ja czasami robię trasę ekspresówka i auto ma jechać.. te 140 miniminum przez godziny bez przerwy.. opel nie daje rady sobie z czymś takim. ale takie obroty przy 120 to już git. U mnie przy 120 jest ponad 3K,.