Aktywne Wpisy
Raum +338
W gorących jest wpis że 80% uczniów w szkołach średnich zrezygnowało z religii. Lekko mnie to uderzyło, bo pamiętam jak ja - nieco ponad 10 lat temu - będąc w ogólniaku złożyłem oświadczenie o rezygnacji z religii. Echo poszło po wszystkich nauczycielach xD a babka która uczyła mnie rok wcześniej tegoż przedmiotu przestała mi odpowiadać na "dzień dobry".
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
maciekrzezawa +64
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
#historia #alternatywnahistoria
Wasze warianty:
Burbonowie - dobra monarchia oświecona, centrum świata w XVIII wieku, katolicy. Najbardziej rozwinięta kulturalnie. Jedyne zainteresowanie Polakami jako mięsem armatnim dla Legionów na ziemiach zamorskich.
Habsburgowie - dynastia z najniższym IQ i wieloma problemami w głowach. Wymyślenie ukraińskiego ruchu narodowego jako przeciwwagi dla Polaków. W pewnym stopniu kosmopolityczna z możliwością samorządów
(Tajna Rada Wielkiej Brytanii.)
Więc wybór w tej alternatywnej historii - cześcią jakich nad-narodowych imperiów być.
Oczywiście, można pozostać republiką. Ale to jest wybór dla Ameryki Łacińskiej (który nawiasem mówiąc został dokonany bez nich).
(Właściwa odpowiedź 100 ku 0 )
Poprostu szkoda, że Kazimierz jak spojrzał na jakąś kobietę to ta mu syna rodziła... Każda poza jego żonami ¯\_(ツ)_/¯
dla wszystkich: gdzie plusy, to wspaniały wpis i edukacyjna dyskusja!