Aktywne Wpisy
Życie analogowe jest dla bogatych, dla biedaków zostaje tania dopamina z social mediów, gier, seriali etc. Jest to po to, żeby plebs się nie buntował.
Każdy reżim, nawet Assada jest dobry, bo trzyma ich silną ręką. Teraz to dopiero się zacznie. Klany, plemiona, sekty religijne i się będą naparzać
Tak jest od tysięcy lat. Nawet Rzymianie mieli problem z Bliskim Wschodem.
#syria
Tak jest od tysięcy lat. Nawet Rzymianie mieli problem z Bliskim Wschodem.
#syria
Od maja pracuję w nowej firmie. Zgodnie z kodeksem pracy do końca roku kalendarzowego, proporcjonalnie wyliczając przysługuje mi 17 dni urlopu. W moim zespole jest plan urlopowy i chciałam się dogadać w sprawie urlopu wypoczynkowego (2 tygodniowego= 10 dni z pluli). Jednak menadżer zespołu nie wyraził zgody na mój dwutygodniowy urlop. Powiedział, że za krótko pracuje w firmie. Czy ma prawo odmówić mi dwutygodniowego urlopu?
Komentarz usunięty przez autora
@WallaceMia: i co z tego? Pełny urlop masz od 1 stycznia 2022. W tym roku nabywasz proporcjonalnie co miesiąc około 2 dni tak jak wyliczyłeś. Dlatego w grudniu nie może Ci odmówić
@WallaceMia: Więc nie może Ci odmówić, kwestia tylko dobrania terminu.
@MostlyRenegade: Dziecko, albo pokaż przepis na którym opierasz swoje twierdzenie albo zamilknij.
Wg Ciebie od 1 styczna 2021 przestanę "pracować" na urlop" ? a jakbym zaczeła prace nie od maja 2021, tylko od stycznia 2021, to też dopiero mogłabym normalnie wykorzystywać swój dostępny urlop od 01.01.2022?
Art. 153 § 2.
Żegnam i pozdrawiam na czarno.
@WallaceMia: I Ty mu mówisz - pałuj się:)
To chyba nie do
Nie wiem co to za firma, ale jeśli macie tam jakiś dział kadr, to najpierw tam uderz. Może to jakiś większy januszeks i nie zdążysz nawet jednego dnia wykorzystać, czego oczywiście nie życzę.
@settembrini777: tak nie do Ciebie to przepraszam :)
Ja właśnie termin mu już zaproponowałam, po czym właśnie stwierdził, że za krótko pracuje i nie przysługuje mi dwa tygodnie xD nie zaproponował mi w zamian drugiego terminu. Powiedział, że się zastanowi i wrócimy do rozmowy. Właśnie chcę się do niej dobrze przygotować