Aktywne Wpisy
Zgrywajac_twardziela +102
Najsmutniejsza scena w filmie, przy której zawsze płaczesz(lub nie, jeśli też zgrywasz twardziela ( ͡° ͜ʖ ͡°)) to Twoim zdaniem jaka i z jakiego filmu?
#glupiewykopowezabawy #filmy #pytania
#glupiewykopowezabawy #filmy #pytania
PetalMind +175
Właśnie zerwała ze mną dziewczyna bo wymagam zbyt dużo uwagi(chce się przytulać) i za dużo mówię skarbie, rybko etc XDDDD nie wiedziałem że podstawowe rzeczy to za dużo dla dzisiejszych kobiet
#zalesie
#zalesie
Dlaczego mamy niewolniczą mentalność i dajemy się wykorzystywać, jeszcze się z tego ciesząc? Ostatnio czytałem, że były badania odnośnie skrócenia tygodnia pracy do 4 dni, to większość Europejczyków była na tak, a zgadnijcie w którym kraju jako jedynym większość była na nie?
Najgorsze jest pokolenie moich rodziców. Mają po 50 lat. Byle się narobić i broń Boże nie zarobić, bo co zrobisz z tymi pieniędzmi?
Sensem życia mojej matki było zawsze urobić sobie ręce po łokcie i padać na ryj codziennie wykończonym. Sama tak gadała. Teraz narzeka, że ją na starość wszystko boli.
Ile pokoleń trzeba, żeby wykorzenić mentalność niewolniczą z Polaków?
#polakicebulaki #polak #pracbaza #pracazagranica #pieniadze #kapitalizm
@Ynfluencer: Przecież dobrze wiemy jakby to wyglądało w polskich januszexach, nie pracujesz nie masz kasy. I nagle masa ludzi zaczęłaby zarabiać poniżej minimalnej / minimalna
Pewnie nie przestaniemy, bo nie mamy takiej syt. geopolitycznej jak np Wlochy.
4 dni w tygodniu zamiast 5, a moze 1 dzien zamiast 5? Powinno sie plac od wykonanej pracy, a nie za czas jej wykonania i problem rozwiazany.