Aktywne Wpisy
betonoweczolo +617
#wojna #ukraina
Ostatnie pare tygodni miałem przerwę od tagu. Czy mi się wydaje, czy #!$%@?ło tu onuc jak mrówków? No prawie każdy wpis albo jest wprost pro-rosyjsko-anty-Ukrainski, albo ma taki podtekst, albo ewentualnie w komentarzu jest jakaś odpowiedź z kremlowską narracją pod normalnym wpisem.
Gdzie się podział russiaHateClub? Gdzie rozkład jazdy? Jeszcze 2 miesiące temu takiego syfu tu nie było.
Ostatnie pare tygodni miałem przerwę od tagu. Czy mi się wydaje, czy #!$%@?ło tu onuc jak mrówków? No prawie każdy wpis albo jest wprost pro-rosyjsko-anty-Ukrainski, albo ma taki podtekst, albo ewentualnie w komentarzu jest jakaś odpowiedź z kremlowską narracją pod normalnym wpisem.
Gdzie się podział russiaHateClub? Gdzie rozkład jazdy? Jeszcze 2 miesiące temu takiego syfu tu nie było.
Wygryw_z_wyboru +232
W końcu po 5.5 msc czekania odebrałem swoją m340i. Przez cały ten czas miewałem w nocy koszmary czy oby na pewno wybrałem odpowiedni kolor. Na żywo wygląda obłędnie, jestem zadowolony ( ͡º ͜ʖ͡º)
#bmw #motoryzacja #samochody #chwalesie
#bmw #motoryzacja #samochody #chwalesie
#ekonomia #singapur #lewactwo
Gwoli wstępu - ja się nie obruszam, mnie tylko irytuje, że ktoś się tam rzucił na obrazki, bez sprawdzania ich treści.
tu nie chodzi o to, że to
@spluczka: A jakby zorganizować tak jak w Szwecji? Też są wysoko w indeksach wolności gospodarczej.
Korwin zatrzyma się na 2.5% :D.
Poza tym pamiętaj, że Hongkong, Singapur to państwa-miasta, dużo trudniej wprowadza się takie rozwiązania na większym terenie. Zauważ również, że Singapur musiał z
@Yahoo_:
Ale oni mają taką wydajność gospodarki (w sensie - PKB, czyli wartości dóbr wytwarzanych na głowę mieszkańca), że mają z czego utrzymywać ten socjal.
Przykładowo - socjal w Anglii jest 100% wyższy niż w Polsce, ale PKB jest 5 krotnie wyższe niż w Polsce. Zatem - realny socjal w Polsce powinien być 2.5 raza niższy niż
@spluczka: Jakieś źródło? Bo to zdaje się przeczyć Twojej tezie.
@spluczka: Od 10 lat słyszę to samo i zadaję proste pytanie: gdzie są młodzi ludzie, którzy wtedy na niego głosowali? Przecież on powinien mieć teraz potężne zaplecze polityczne, a nie ma żadnego i konferencje prasowe organizuje na ulicy.
@Yahoo_: pośród tych 3 milionów które działają za granicą :)
To jest, oczywiście - nieprawda, jeśli weźmiesz pod uwagę że Szwecja ma nadwyżkę budżetową, a my mamy 55+% deficyt (ostatnio przekroczyliśmy drugi próg ostrożnościowy) oraz to - jak katastrofalnie wygląda system emerytalny, do którego już teraz dopłaca się z budżetu 30% do całkowitej sumy, którą wypłaca ZUS bo z samych składek na ZUS już od dawna - nie starcza
To co
@spluczka: ta, pewnie 90% osób, które wyjechały to wyborcy JKM :).
@spluczka: wybacz, ale w ten sposób nie zamierzam dyskutować. Podawaj dane, a nie jak Korwin anegdotki.
Nie wiem jaka, bo nikt takich badań nie prowadził. Rozsądnie jest założyć że w Polsce pozostaje w większości - elektorat roszczeniowy, bezrobotni, osoby mało zaradne, itp. Nieobecni przecież (ci, którzy są za granicą) - nie głosują.
55% całkowitego deficytu. Czyli wydano 155% planowanych wydatków budżetowych. Kolejne 41 miliardów zamiecione pod dywan
@spluczka: Głosują, choć frekwencja pewnie jest niska.
@spluczka: Nie masz bladego pojęcia czym jest deficyt.
@spluczka: Problemem tegorocznego budżetu nie było to, że wydaliśmy więcej niż zakładaliśmy, tylko to, że wpłynęło mniej.
Tfu, co ja piszę :O Przekroczono relację długu publicznego do PKB
Sam deficyt - osiągnie wartość ok 32% całkowitego budżetu
Hahahah... Dobre.. Zaraz gdzieś sobie zapiszę :)
A mógłbyś mi przypomnieć - w jaki sposób "planowano" te wpływy?
Bo to, że Rostowski rollował dług w
Póki co spierasz się z jakimś chochołem.
Ja bym się cieszył, gdyby nasza lewica również nawróciła się na wolny rynek (byle nie zajęło to kolejnych 30 lat, jak tamtym) i u nas przeprowadziła podobne reformy gospodarcze :>
Wiadomo. O ironio, jak dotąd najbardziej liberalnym rządem było ponoć SLD.
@spluczka: Co ma się nijak do tego ile zaplanowano wydać. Dobrze, że edytowałeś i wywaliłeś już bzdury, że przekroczenie progu oznacza, że wydano o 55% więcej niż zakładano. Relacja dług/PKB to tylko taki wskaźnik, nie jest on żadną wyrocznią.
Nie ma czasu teraz sprawdzać Twoich linków, ale generalnie wielkość deficytu zależy