Wpis z mikrobloga

#pieniadze #polska #pracbaza
Polska wstaje z kolan odc 2137

Polska jest tak bogata, że ludzie na forach obrazkowych chwalą się jak dużo jedzenia potrafią znaleźć w śmietniku. A innym ludziom się to tak podoba, że plusują aż w gorące.
Kiedy streamy z grzebania w kubłach? Może jakiś poradnik z grzebania ręką w śmieciach?

Dokąd zmierzasz portalu że śmiesznymi papieżami.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
NaglyAtakGlazurnika - #pieniadze #polska #pracbaza 
Polska wstaje z kolan odc 2137
...

źródło: comment_1623649740WMr8GyWqg0UFEaGtAuTgfI.jpg

Pobierz
  • 83
  • Odpowiedz
@NaglyAtakGlazurnika: Seryjnie #!$%@? się ze człowiek ma co jeść, ze jedzenie nie poszło na czujesz zmarnowanie? Problem wlasnie leży w tym ile jedzenia na świecie się marnuje, ze zamiast obniżyć ceny to wola #!$%@? do śmieci gdzie masa ludzi na świecie chodzi głodnych. Na każdej giełdzie warzywnej masz śmietnik na którym warzywa leżą na paletach i wystarczy podejść i wybrać sobie. A czasem handlarze nie zabierają towaru bo im się to
  • Odpowiedz
@NaglyAtakGlazurnika: #!$%@?łeś się jak rzep do psiego ogona. Ty to nie dość, że jedzenie marnujesz, to jeszcze tlen. Chłop robi dobrą rzecz, bo przyczynia się do ograniczenia marnowania żarcia, ale oczywiście polaczek jak to polaczek, musiał się spruć
  • Odpowiedz
@NaglyAtakGlazurnika: kiedyś myślałem, że ten cały ruch to jakieś zboczenie z nurkowaniem w śmieciach i jedzeniu zgniłych resztek, ale sprzeciw wobec marnowania jedzenia to nic złego.

Jeśli ktoś robi z tego kwestię statusu, biedy i bogactwa, to mam mocne podejrzenie, że pochodzi właśnie z rodziny o niższym statusie materialnym, bo taka demonstracyjność i dzielenie ludzi na "panów" i "biedaków" zostaje zazwyczaj komuś, kto zaznał biedy.
  • Odpowiedz
@NaglyAtakGlazurnika: u mnie w mieście są wystawki co 2, 3 miesiące. Chodzę wtedy z wielką torbą na ramieniu i zbieram co potrzebuję. Całkiem nowe ramki do zdjęć, które ktoś wyrzucił, wiklinowy fotel dla kota, który może sobie do woli drapać i moją największą zdobycz: metalowy koszyk na jajka w kształcie kury z ruchomymi skrzydłami.
  • Odpowiedz
@NaglyAtakGlazurnika nie wiem co masz we łbie, u mnie za netto normalnie wystawili stół i tam odkładają warzywa i owoce, które mieliby wyrzucić, żeby ludzie sobie mogli to zabrać, skoro jest dobre to dlaczego ma się marnować?
  • Odpowiedz