Wpis z mikrobloga

Powiem Wam szczerze , bez jakiegoś tutaj stronniczego patrzenia na jedna czy druga stronę, ale o ile po pierwszej dawcę moderny nic mi nie było tak cholernie boje się iść na druga, naprawdę dosłownie boje się ze umrę, czytając te wszystkie strony i widząc zdjęcia ludzi co po drugiej dawcę się źle czuli i ostatecznie nagle umierali , a jestem w patowej sytuacji bo jedna już przyjąłem i sam nie wiem co robić #koronawirus
  • 7
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@calkowitybrakrozumu: ja nie znam żadnych argumentów za szczepieniem poza głównym nurtem. Wszyscy niezależni eksperci na jakich trafiłem mówili to samo.
To jest jedyna pandemia w historii która mimo szczepień i takich obostrzeń będzie miała 4 fale, skoro ktoś puścił wirusa to znaczy że musiał mieć cel i ja to wiąże ze szczepieniami. Oby chodziło tylko o kasę
@ThEND_22: tak jak pisałem ja nie stawiam się w roli żadnej ze stron, ale przeraziło mnie to gdy Wlascicielka jednej z firm z która współpracujemy w wieku 35 lat nagle zmarła na covid i to dosłownie w przeciągu tygodnia. To mnie skłoniło głównie do szczepienia którego tak jak pisałem wyżej skutków również się boje
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@calkowitybrakrozumu: wiesz ze wpisanie w akcie zgonu covid, i za opiekę nad chorymi na covid szpitale dostają dużo pieniędzy? Wystarczy 1 dyżur z osobą choroba na covid w miesiącu i lekarz/pielęgniarka ma podwajana pensje z całego miesiąca dlatego szpitale nie chcą żeby to się skończyło. Oficjalnie śmiertelność to 2 procent, nieoficjalnie mniej więc wiesz jakie są wnioski.
Przestraszonymi ludźmi łatwiej jest sterować