Wpis z mikrobloga

4 dzien eksperymentu w ktorym uzywam tabletu jako zastepstwo dla smartfona (gdyby nie komp stacjonarny to uzywalbym jako zastepstwo dla kompa). Tablet to Huawei MediaPad M5 10.8 4/64 LTE z funkcja dzwonienia - premiera 2018 - w dniu premiery 1799zł, dzisiaj uzywka w swietnym stanie 700zł. Generalnie jesli ma sie wygodne warunki gdzie tablet lezy to nie ma problemu, ale cienkie ramki i waga sprawiaja, ze ciezko o casualowe korzystanie jak ze smartfona w kazdej sytuacji ze wzgledu na rozmiar (np pisanie glupot na messenger). Mega mi sie podoba ilosc tresci jak na monitorze od kompa ktora sie miesci na tablecie, nie podoba mi sie ze wszystko nie jest dostepne pod kciukiem i ze nie ma dual sim, bo mam dwie karty - jedna do normalnego uzytkowania a druga do sms kodow z roznych stron, aplikacji i bankow, wiec jak druga karta jest wylaczona to zaden bank nie truje dupy na glownym numerze a caly spam od roznych instytucji przychodzi tam, wiec jak chce zautoryzowac jakis dostep to trzeba przekladac kartę. jesli chodzio wydajnosc, jakosc ekranu, rozdzielczosc, kolory, kontrast, jasnosc minimalna/maksymalna, glosniki to bomba, szkoda ze sprzet z 2018 i juz nie ma opcji dostac nigdzie etui (tablet slizga sie w dloni jak sie go trzyma w czasie lezenia). Aktualnie stwierdzam, ze idealem do korzystania bylaby wersja 8.4 cala ze wzgledu na latwiejszy chwyt niestety niedostepna jest w Polsce i ciezko dostac ¯\_(ツ)_/¯ #tablet #android #smartfon #telefony #technologia #gownowpis #huawei