Na pohybel zlodziejaszkom! W nocy jakas kreatura porobowala wbić się do naszego ogródka, prawdopodobnie po kosiarkę albo mini fotel dla dziecka. Cham się zdziwił jak zarwało się pod nim ogrodzenie panelowe i uciekł. Mam nadzieje, ze solidnie poobijał się o siatke oraz drewniana grządke. Na szczęście nic nie zginęło i nie zniszczył roślin - dyni, chmielu, piwonii i ziół. Zdarzenie zgłaszamy na policję i ostrzegamy sąsiadów. #ogrodnictwo #ogrod #zlodzieje #podludzie
@tellet: No pytam cię, nikt nic nie widział, nikt nic nie wie. Znajdź sprawcę. Albo nawet lepiej. Proszę, oto nagranie z monitoringu, widać na nim auto sprawców. Proszę ustalić.
@niebiesko-niebieski: Ale to ja, jako zgłaszający mam to robić, a wy lenie co? Mam ustalać trasę przejazdu, wyciągając od ludzi nagrania z monitoringu siłą, bo pały są zajęte lizaniem się po jajach i ochroną domu na żoliborzu? Umorzonko, bo nie przyprowadziłem STRURZOM BRAWA włamywacza, który się podpisał, że to on? To niech was na stójkowych zatrudnią, jak opowiadał jeden ubek w "Psach", bo tylko na tyle się nadajecie, skoro trzeba
Mam ustalać trasę przejazdu, wyciągając od ludzi nagrania z monitoringu
@tellet: No, do każdego 10zgłoszonych dziennie włamań/kradzieży/usiłowań należy prowadzić działania jak do zabójstwa ;) bilingi, gpsy, triangulacja, helikoptery i sztab ludzi pracujący nad jedną sprawą. W jakim kinie takie rzeczy oglądałeś?
@sataneria: Słuchaj - ja tez bym chciał żeby tak było. Ale nie będzie ani dzisiaj, ani jutro, ani za 10 lat. Nie ma kasy, nie ma ludzi i nie ma sprzętu. 1 dochodzeniowiec ma na raz kilkadziesiąt spraw do prowadzenia. Wykroczeniowiec ponad sto. Nie ma komu robić i nie będzie. Spraw przybywa, ludzi ubywa. Koledze rozwalili przestępcy auto - ganiał ich, j---ł zawsze to się zemścili. Wiedzieliśmy kto to zrobił,
@ciemnienie: ja pojechalem zabrać rzeczy z domu wypoczynoowego w Toskani dla klientki. Przyjezdzamy a tam brama otwarta, wytrychy polamane w kratach, wylamane drzwi i puste wnetrze. S--------y nawet wlaczniki wymontowali.
@ciemnienie: Z doświadczenia wiem że jak to ludzie z okolicy to przyjdą jeszcze raz albo i dwa. Zainwestuj w mocne oświetlenie na czujkę a najlepiej w jakiegoś pieska wilczura. ( ͡°͜ʖ͡°)
#ogrodnictwo #ogrod #zlodzieje #podludzie
Własność trzeba chronić (。◕‿‿◕。)
Umorzonko, bo nie przyprowadziłem STRURZOM BRAWA włamywacza, który się podpisał, że to on?
To niech was na stójkowych zatrudnią, jak opowiadał jeden ubek w "Psach", bo tylko na tyle się nadajecie, skoro trzeba
@tellet: No, do każdego 10zgłoszonych dziennie włamań/kradzieży/usiłowań należy prowadzić działania jak do zabójstwa ;)
bilingi, gpsy, triangulacja, helikoptery i sztab ludzi pracujący nad jedną sprawą. W jakim kinie takie rzeczy oglądałeś?
Jak wiemy na przykładzie Nowego Jorku takie działania pyrznoszą efekty.
@WiesniakzPowolania: