Aktywne Wpisy

Yogi_ +36
Mireczki, gotowałem sobie rosół drobiowy standardowe składniki, kura, włoszczyzna, przyprawy i suszony grzyb. Przed chwilą chciałem sprawdzić, czy już dochodzi. Otworzyłem pokrywke a na powierzchni pływają jakieś larwy, białe z czarną główką. Wydaje mi się, że z grzyba musiały wyjść ale nie jestem pewny. Czy ktoś wie co to może być? Załączam zdjęcie.
#gotowanie #pasozyty
#gotowanie #pasozyty
hansschrodinger +1028

Mirki mam problem ;f od co najmniej kilkunastu dni nie mogę się wyspać. Mimo tego, że zawsze staram się chodzić spać o północy, max o 1:00 i wstaje ok. 9:00-10:00 to nijak nie mogę się wyspać. Np. wczoraj poszedłem spać o 23:30, nie wiem o której zasnąłem (nie patrzyłem na zegar), ale jak wstałem po 10:00 to czułem się niewyspany i nadal taki jestem, kawa nie pomogła ;f
@sa_powody_do_mruczenia: Z tym magnezem to może być prawda, bo codziennie piję co najmniej 1 kawę - z rana a potem zależy czy mam ochotę czy nie to 2 piję ok. 14:00-15:00. A kawa podobno wypłukuje magnez z organizmu.
@Radkovv: Muszę spróbować, tylko
Po pierwsze, zrób morfologię. I uzupełnij ew. braki w organizmie dietą, bądź suplementami.
Po drugie, spróbuj z tymi cyklami, co to @bambambam: proponował. To faktycznie działa.
Po trzecie, nie jedz nic na 2 godziny przed snem.
Po czwarte, wywietrz pokój przed.
Po piąte, utrzymaj optymalną temperaturę pomieszczenia. (Nie może być za zimno bo organizm zamiast odpoczywać, będzie ogrzewać ciało)
Po szóste, nie możesz spać za długo. Jak śpisz 10