Wpis z mikrobloga

@Paczelokinka: No nie przesadzaj toksyczność konopi jest zdecydowanie mniejsza od np alkoholu czy papierosów. W chmielu natomiast występuje ksantohumol wykazujący działanie przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze, przeciwutleniające i przeciwnowotworowe. Mylisz alkohol z rośliną( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Paczelokinka: Ja nie jaram i prawie nie pije alkoholu z wyboru ale poszczególne elementy składowe mogą działać zupełnie inaczej. Zawartość chmielu w piwie np jest mikroskopijna i wiązanie go tylko z alkoholem jest błędem poznawczym. Podobnie z konopiami np konopie uprawia się do pasz dla zwierząt, jako materiał tkacki a niektóre olejki konopne wykorzystuje się w kosmetyce. Jeżeli byłaby mowa stricte o alkoholu to tak, można jakoś obronić Twoje założenie
  • Odpowiedz
@MxS89: Dokładnie! To jest ignorancja bo mój profil jest o konopiach ogólnie a nie tylko o marihuanie @Paczelokinka: Zapraszam, poczytaj sobie i podejdz z otwartą głową. Nikt nie mówi, że marihuana to samo dobro i uzywka bez wad na pewno jednak jest ich mniej niż w przypadku alkoholu. Po za tym po prawie 50 lat propagandy antykonopnej i zakłamania przyda się troche odbicia w drugą stronę :D
  • Odpowiedz
@Paczelokinka to jest poważny gościu na poważnym stanowisku.
A tak na serio to kolejny scammer na tagu z którym za chwilę będzie afera.
A co do mary Jane.Nie ma #!$%@? gorszej używki od tego gówna nawet na fecie wiesz że w końcu musisz się ogarnąć a sprobuj popalać częściej zioło to zobaczysz jego wszystkie zajebiste pozytywy że wstanie z łóżka będzie dla Ciebie problemem.
  • Odpowiedz
@Paczelokinka: yy nie? Znaczy słyszałem, ale jest to mit. Wynika on z tego, że fajnie jest mieć na co zgonić. Jak ktoś ma źle w głowie pali zioło, a potem przeleży cały dzień przed telewizorem to jest problem z nim a nie z ziołem, ale ma już wytłumaczenie i moze sie wybielić, że to właśnie przez zioło a nie z jego winy. Znam to empirycznie do niedawna paliłem marihuane reguralnie
  • Odpowiedz