@gorszy_koniec_ukladu_pokarmowego: każdy prawdziwy narodowiec, prawicowiec czy pisowiec zazwyczaj pisze z Holandii, Norwegii, Niemiec, WB albo USA. Czy to FB, twitter czy wykop.
@Lorneta_z_meduza wbij na jakąś grupę na Fejsie typu "Polacy w Szwajcarii". Jest 70 do 30 to znaczy 70% wypowiadających się tam zachwala rządy PiSu siedząc w Szwajcarii i zarabiając nawet na minimalnej 4x więcej niż w Polsce.
@DrTRAPH0USE: no wlasnie ja nie mialem, ale slyszalem tylko ogolniki wlasnie tego typu... Jakies konkrety czemu tyle ludzi załamuje ręce jak o nich mówi ?
@calete: dlatego bo przeciętny imigrant czyli Polak na obczyźnie trafia do ludzi, którzy są jakieś dwa poziomy niżej od niego jeśli chodzi o kulturę, ogładę itd. Bez kontaktów, kontekstu kulturowego, zaczynając od jakiejkolwiek pracy trafiasz pośród ludzi z którymi w Polsce byś się nigdy nie styknal. A potem taki polski sprzątacz z wyższym wykształceniem pluje na Angoli że tylko chcą się nawalić i oglądać telewizje, polski robol mieszka jak szczur,
@JimNH777: Błąd. Pracuję na uniwersytecie w Szkocji. Takich wieśniaków jak niektórzy wykładowcy nie widziałam nigdy. Oczywiście nie mówię o wszystkich, ale niestety mam takie odczucia co do znacznej większości - zero kultury osobistej, albo podstawowych zasad higieny. Ostatnio z partnerem stwierdziliśmy ze i w Polsce i w UK jest patologia, ale w UK tą patologię widać gołym okiem, na ulicy - a w Polsce to się tak nie rzuca w
Jak powiedział, tak zrobił. Tusk, to najwybitniejszy polityk tysiąclecia. Nie zapraszam do dyskusji. 90 procent wykopu w pełni się z tym zgadza (ง͠°͟ل͜͡°)ง Niech żyja silna, wielka i bezpieczna polska! (╭☞σ͜ʖσ)╭☞
Ciekawe w sumie skąd się wzięlo przekonanie polskich kiboli o tym że Litwa to nasz wróg i trzeba z nimi jechać... przecież obecnie to nasz sojusznik w NATO, państwo baltyckie, wspolna historia itp. #mecz
źródło: comment_16225500207X4Ix6frmLwxvIMnEdPJfa.jpg
PobierzChałwa wielkiej bolzce!
Jest 70 do 30 to znaczy 70% wypowiadających się tam zachwala rządy PiSu siedząc w Szwajcarii i zarabiając nawet na minimalnej 4x więcej niż w Polsce.
Komentarz usunięty przez autora
@unluckysoap: tru XD
@deeprest: Miłość tak wielka, że dystans nie stanowi problemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)