Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@FortunaHej: ale w sumie jeżeli nikt nie kupowałby mieszkań na wynajem to też nikt nie budowałby takich mieszkań więc jeżeli teraz nie stać cię na zakup mieszkania to potem też nie będzie Cię stać, ponieważ spadnie podaż. No ale to jest podstawowa ekonomia, z którą typowy socjalista ma problem
  • Odpowiedz
@cranberry250: Interpretacja czego? Jakim cudem powiazales zakaz posiadania mieszkan na wynajem z

godnie z jej wypowiedzią mogę sobie mieszkać codziennie w innym mieście w innym mieszkaniu,

Dlaczego chcesz interpretowac prosta wypowiedz, w ktorej nie ma kompletnie nic do interpretacji?
  • Odpowiedz
ponieważ spadnie podaż. No ale to jest podstawowa ekonomia, z którą typowy socjalista ma problem

@cranberry250: Zapopmniales o jednym malym szczegole, podaz robi w tym momencie panstwo, popyt tez istnieje. Wybrales sobie jakis fragment i dostosowujesz sobie ten fragment do swojej wizji.

Nie potrafisz ogarnac calosci.

• Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@FortunaHej: popyt na mieszkania zawsze był, ale nie uważam że powinno się je kupować na takich zasadach jakie panują teraz, czyli:
"Weź kredyt a mieszkanie będą spłacać najemcy".

Wybrales sobie jakis fragment i dostosowujesz sobie ten fragment do swojej wizji.

Ale ona dokładnie tak powiedziała i to nie są jakieś moje wymysły :)
Powiedziała przecież wyraźnie że mieszkania zakupione na wynajem są własnością publiczną
  • Odpowiedz
Powiedziała przecież wyraźnie że mieszkania zakupione na wynajem są własnością publiczną

@cranberry250: No tak a ty wyskakujesz z:

godnie z jej wypowiedzią mogę sobie mieszkać codziennie w innym mieście w innym mieszkaniu,

Co jest kompletna bzdura.
  • Odpowiedz
Ale znając Polaków jeżeli coś zostanie oddane do użytku publicznego to będzie nadawało się do utylizacji w ciągu kilku miesięcy.

@cranberry250: Wpierw pojda cyganie, bo w koncu bezowym sie bardziej nalezy. Po kilku tygodniach wszystko co ma jakas wartosc sprzedania badz zezlomowania bedzie rozkradzione. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@leszkesmieszke69:
Nadal nie rozumiem jednej rzeczy - dlaczego uspołecznienie zakładów pracy jest dobre a szczoteczki do zębów już nie? Skad przeświadczenie ze jeden człowiek może samemu wykonywać dobrze prace w postaci mycia zębów?
  • Odpowiedz