Wpis z mikrobloga

Serio co to za temat, że dziewczyna powiększyła sobie piersi. Wymyślacie jakieś chore teorie, że chłopak ją namawiał itd.. Nie ma co demonizować takich zabiegów bo to nie jest wasza sprawa że dziewczyna chce tak poprawić swój wygląd. Sama wiem po sobie, że mimo początkowych oporów przed skalpelem i nacisków ze strony rodziny i znajomych żałuje tego że wcześniej się nie zdecydowałam. Jeszcze raz powtórze - operacje plastyczne to nie jest powód do wyszydzania kogoś ani kpin. Bo w internecie to jest nagminne, ale nikt w prawdziwym życiu nie powie złego słowa - a przynajmniej ja się nie spotkałam z takimi komentarzami po operacji.

#friz #wersow #logikaniebieskichpaskow #chirurgiaplastyczna
  • 22
@GutEK89: niepotrzebnie moim zdaniem. Bo tu się odbywa wielki hejt na nich oboje, ale o co? O to że dziewczyna powiększyła sobie piersi. To nie jest kaliber typu aborcja, maltretowanie zwięrzat ani tym bardziej nic złego. To jest absolutnie normalne, że jeśli miała problem ze swoimi naturalnymi piersiami to w końcu zdecydowała się coś z tym zrobić, a z tego co widziałam to faktycznie zrobiła sobie ładnie nawet nie za duże
@twojastara_glosuje_na_korwina chodzi o to, że tak jak wcześniej pod innym wpisem ktoś zauważył, wcześniej jej nic nie przeszkadzało, chodziła z dużymi dekoltami bez staników i wszystko było ok. Ale Karol kiedyś sypnal jakimś komentarzem, który prawdopodobnie zabolał. Zabolał być może na tyle, że zdecydowała się na taki krok. Nie możesz uwierzyć w to, że czasem takie decyzję nie są spowodowane tylko i wyłącznie swoimi odczuciami? Naprawdę czasem wystarczy kilka głupich słów by
@twojastara_glosuje_na_korwina: W sensie zwrócenie uwagi na to, że być może ktoś wpędził inną osobę w takie kompleksy, że ta osoba musi sobie robić operacje które długoterminowo wpłyną na jego życie, jest niewłaściwe? Nawet jeżeli jest to wydumane to przekaz że kobieta nie musi sobie powiększać piersi aby spełniać wymagania faceta jest zły? Czy zawsze wszelkie kompleksy trzeba leczyć przy pomocy zabiegów i operacji plastycznych? Czy osoba promująca się na idolkę nastolatek
@GutEK89: dokladnie, ktos kto ma kompleks i wstydzi sieswoich malych piersi nie nosi np plaskatych strojow kapielowych przystosowanych dla cycatych, ktore tylko podkreslaja jej vrak biustu a nosi sie push upy zbierajace to co sie ma. A jak widac ona akceptowala to, ze ich nie ma i wrecz podkreslala tymi strojami ich brak a potem jej odwalilo przez wplyw Karolka
@corryand: Myślę że problemem jest to że tam cały czas ktoś chodzi i nagrywa. W domu powinieneś się czuć swobodnie. Wystarczyło aby raz się nie zasłoniła czy nie ubrała push upa aby ktoś to wyłapał.
@twojastara_glosuje_na_korwina @konopiapolska ja planuję w przyszłym roku zwężać chirurgicznie talię i może cycki sobie poprawić ale to z racji tego że może i trochę kompleksy gdzieś tam wychodzą ale głównie to dla siebie bo mam swój typ urody do jakiej dążę i nie nie jest to podyktowane facetem czy tym podobnym. Ci co piszą że laska jest głupia i prosta niech się pukna w głowę i tyle robić swoje i podobać się