Aktywne Wpisy
eleganckichlopak +963
LajfIsBjutiful +23
Jak zrobić, żeby białe skarpetki były po praniu białe od spodu? Pranie w proszku do białego, stosowanie odplamiacza i nawet pranie w 60 stopniach nie pomaga. Zawsze takie szare są od dołu, tam gdzie jest styczność z podłożem.
#pytanie #kiciochpyta #pranie
#pytanie #kiciochpyta #pranie
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
1. Kończę właśnie studia
2. Moja uczelnia wzięła udział w projekcie w ramach, którego osoby kończące studia mogły znaleźć sobie staż na 1 bądź 3 miesiące w wybranej firmie, powiązanej z kierunkiem studiów i otrzymywać stypendium przez okres stażu.
3. Znalazłem fajną firmę z zakresu moich studiów, która była zainteresowana moją obecnością + wstępnie powiedzieli, że jeżeli się sprawdzę to będzie możliwość zatrudnienia po zakończeniu projektu.
4. Jednym z warunków zakwalifikowania się do stażu, było to, że z danego roku/kierunku musi być min 20% studentów.
5. U nas uzbierało się na styk.
6. Poinformowano nas, że staże 1 i 3 miesięcznie można zrealizować w terminie 01.06-30.09
7. Jedna dziewczyna ze względu na późniejsze zobowiązania zawodowe była zainteresowana 1-miesięcznym stażem w okresie 01.06-30.06
8. Udało się, zostaliśmy zakwalifikowani
9. PLOT TWIST
10. Dziś dostaliśmy wiadomość od koordynatorki projektu, że wciąż szukają firmy do przetargu na wykonanie badań medycyny pracy w konsekwencji czego staż będzie można rozpocząć dopiero nie 01.06, lecz 15.07!!!!!
11. Dziewczyna, która była zainteresowana 1-miesięcznym stażem w czerwcu musiała zrezygnować
12. Zostaliśmy zdyskwalifikowani ze względu na to, że teraz nie stanowimy 20% roku.
13. Zostałem w czarnej dupie zawodowej na okres wakacji, bo wcześniej miałem możliwość fajnego wyjazdu zarobkowego na 2 miesiące za naprawdę fajną kaskę z którego zrezygnowałem przez wzgląd na staż w którym widziałem szansę na długoterminowe zatrudnienie.
14. Cholerny brak profitu
#studbaza #studia #pracbaza #zalesie
@Opportunist: na staż pewnie mógłbym, ale bezpłatny
@Opportunist: oczywiście, że tak, ale jakaś szansa by była, jak nie to po prostu był zarobił i przepracował 3 miesięcy