Wpis z mikrobloga

2/ 365 codzienne przypomnienie że Polska nie jest mentalnie między Zachodem a Wschodem. Polska to Kraina Spermiarzy i Księżniczek i jest to wpisane w ustawodawstwo.

#dyskryminacjaemerytalna #dyskryminacjamezczyzn #nieczekam107lat #pieklokobiet #rownouprawnienie

grafikę lepiej widać na nowej karcie
Arbuzbezpestkowy - 2/ 365 codzienne przypomnienie że Polska nie jest mentalnie między...

źródło: comment_1622013988f94uaw7LqWBOm1hGc76PQp.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Arbuzbezpestkowy: No a kto na PiS głosował, hę? Wiadomo, że PiS chce wysyłać kobiety na emeryturę jak najwcześniej, bo ich miejsce jest w kuchni i ewentualnie mogą się bawić z wnukami, a nie pracować czy zarabiać pieniążki czy coś.

Jeszcze zapominacie o tym, że wcześniejsza emerytura = znacznie niższa emerytura. W przypadku kobiet, które i tak zarabiają mniej, to będą jakieś śmieszne grosze, także nie sądzę, żeby samotna kobieta na
  • Odpowiedz
@Arbuzbezpestkowy: Nie zdobędziesz raczej zwolenników wyrównania wieku emerytalnego wśród kobiet, jeśli od razu wrzucasz je wszystkie do wora z Księżniczkami.
1. Nie tylko kobiety głosują na PiS
2. Nie wszystkie kobiety głosują na PiS
3. Nie wszystkie kobiety żądają specjalnych przywilejów
4. Ostatnie obniżenie wieku emerytalnego do niesprawiedliwego pułapu 65/60 lat w zależności od płci (ledwie parę lat po tym, jak udało się go podwyższyć do 67 lat w 2013
uczalka - @Arbuzbezpestkowy: Nie zdobędziesz raczej zwolenników wyrównania wieku emer...

źródło: comment_1622044553eGJnVsC2zdF0XL538F7TPz.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Arbuzbezpestkowy: Aha, w ten sposób - czyli mimo że zgadzam się, że obecne prawo dyskryminuje mężczyzn (o czym zresztą wielokrotnie pisałam nawet na wykopie), to jestem Księżniczką, bo śmiałam zwrócić Ci uwagę, że to, co robisz, jest głupie i nieskuteczne. No to powodzenia w zniechęcaniu kolejnych ludzi do zrównania wieku emerytalnego, bo wyzywając innych, naprawdę nikogo nie przekonasz.
  • Odpowiedz