#programowanie Czy tworząc programy tylko na windowsa, jest sens używania c++? Chodzi mi o takie proste programy okienkowe np: przeglądarka zdjęć, komunikator internetowy itp. Z tego co widzę, o wiele prościej robi się je w c#.
@Flood: pomysł ulepszeń języka fajny, ale niektóre rozwiązania są pogmatwane. (np. definicja krotki z szablonu o zmiennych parametrach musi wykorzystywać rekursję szablonów ._.). Warto by było gdyby ulepszyli czytelność tych rozwiązań.
@Flood: A czytał standard C++0x, czy tak tylko się jara? Policzył ile tam jest zwrotów undefined behavior? Jak na standard poważnego języka, zdecydowanie za dużo...
@japer: Wiem tylko, ze nad czytelnoscia szablonow pracuja wlasnie teraz i w C++14 ma sie ona duzo poprawic.
@nogi: Od tego jest SG12 :) Wez pod uwage, ze to wlasnie ostatni rok/dwa jest czasem tak szybkiego rozwoju jezyka i poszerzenia komitetu. Jaram sie, bo jest czym :D
@Flood: m$ próbuje upchać swoje rozwiązania z C++/CLI do standardu c++17 ( do czego mam nadzieję nie dojdzie ) i to co jest przedstawione na konferencji to tylko propozycje które raczej nie przejdą podczas głosowania.
@Sewoo: @Yahoo_: @kuhar: Jedyną wadą C# czy C++/CLI jest fakt, że każdy może twój program de-kompilować i uzyskać podobny kod do tego, który napisałeś (łącznie z nazwami zmiennych, metod itp). Istnieją co prawda obfucator'y, które automatycznie zmieniają nazwy zmiennych, kompresują kod, szyfrują i robią różne sztuczki, aby uniemożliwić de-kompilacje, ale większość z nich sporo kosztuje. Z drugiej strony to również zaleta bo łatwo zajrzeć w kod
85-letni milioner Samuel Whitmore poślubia 25-letnią Mayę podczas spontanicznego ślubu w Las Vegas. Mówi: „Od momentu, gdy zobaczyłam jego dobre oczy, wiedziałam, że jest moją bratnią duszą”.
@nogi: Od tego jest SG12 :) Wez pod uwage, ze to wlasnie ostatni rok/dwa jest czasem tak szybkiego rozwoju jezyka i poszerzenia komitetu. Jaram sie, bo jest czym :D
@extern-int: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_obfuscators_for_.NET