Wpis z mikrobloga

@Emil_L: rakieta to bardzo indywidualna sprawa
nie ma bata utrafić na odległość! dobrze jest biorąc lekcje korzystać z trenera, który ma ich kilka w torbie i dzięki temu zobaczyć co będzie lepsze!

generalnie dla początkujących lepiej lżej i lepiej balans równy albo lekko na główkę.
@Emil_L: pograj różnymi, określ najpierw jaką chcesz wagę, dla początkującego chłopa pewnie 280-300g (nie wiemy jaką masz masę ciała i jaką sylwetkę - im lepszą tym bliżej wyższej granicy). główka raczej 100, nie kupuj wynalazków tylko rakietę popularną, o dobrych opiniach i recenzjach. ja gram yonexami i u nich taką rakietą będzie Ezone 100, wtedy waga pewnie 285g
@Emil_L: Podobnie jak z wyborem np. butów. nike i adidas to pewny wybór ale Asics i New Balance też robią dobre buty. Ja gram Tecnifibre T-Fight 300 i jest to bardzo ładna i zwarta konstrukcja. Planuję wrócić do Babalota Aero Pro Drive i tę rakietę polecam.
Jako, że to pierwsze moje podejście do tenisa zdecydowałem się na budżetowy zakup rakiet z Decathlona - Artengo TR100. Zobaczę czy w moim wieku ;) jeszcze nadam się pod ten sport.