Wpis z mikrobloga

Zanim pójdę spać, to ogłaszam zwycięzców. Są nimi:

@WlasciwosciBetonu za ten komentarz oraz ex aequo

@churagan za ten.

Pozdrawiam zwycięzców i życzę dobrej nocy.

Nie pozdrawiam @Elveen, bo o bieganiu może coś wie, ale w zakresie treningu siłowego wykazuje kompletną ignorancję. Sorry :) Nie każdy chce być biegającym sucharem, nawet jak biega maratony.
@reasonable: oczywiście, że nie mam pojęcia treningu na siłowni, przecież nie mówię inaczej. Jestem tylko prostym różowym paskiem i wiem, co mi się podoba, pozostaje wam liczyć, że reszta ma inny gust ;)
@Janodemon: ...i aż muszą tworzyć tutaj jakieś referaty, żeby udowodnić wszystkim naokoło, że wcale, ale to wcale nie chcieliby tak wyglądać, słodko;)

Nie martw się, jesteś zupełnie bezpieczny, Tobie póki co nawet zarost nie rośnie, nie mówiąc o mięśniach ;D
@Ned: @doopchuck: tak jak pisałem, już wtedy coś tam ćwiczyłem, co jakiś czas miałem zrywy i katowałem mięśnie w domu.. tu mam 21 lat, a coś tam ćwiczyłem od 18.. ale jak widać to było gówno nie ćwiczenia bo nogi jak u dziewczyny..

@doopchuck: zobacz ile mi się zeszło, teraz mam 25 a zacząłem jakieś 7 lat temu.. to i tak słaby progres jak na tyle czasu.. ciesz się
@Sarza01: Ja mam wrażenie, że wiek też dużo ma do rzeczy. Ja w wieku 21 lat wyglądałem jak Tylder Durden przez jakiś czas, następnie natychmiast przestałem ćwiczyć. Długo na to nie pracowałem. Zwykła kreatyna od universala. Nawet się nie męczyłem dietami, jadłem rybkę z puszki przed robotą, kanapeczki, i kolację. A teraz 5 lat później przy zdrowej diecie to nie jest nawet namiastka tego. Nie te hormony już. :/ W Twoim
@doopchuck: to musi być nie ten trening, albo nie ta technika ćwiczeń.. coś musi być źle z treningiem na pewno.. bo jesz na +? też tak miałem że przez pół roku prawie nic nie rosłem.. musisz znaleźć optymalny trening dla swoich mięśni.. co teraz ćwiczysz? ile serii? długie spięcie na małym ciężarze czy #!$%@? siłowo? myślisz że jest taka różnica w teściu między 25 a 26 latkiem? moim zdaniem nie na
@Ned: nie wiem czy to jest ok bo nie ćwiczyłem fbw, ale tak powinno wyglądać..

A:

Nogi: przysiady ze sztangą na barkach 12/10/8

Plecy: Podciąganie na drążku szeroko 12/10/8

Klatka: Pompki na poręczach chwytem do ćwiczenia klatki 12/10/8

Barki: Wypychanie sztangi od klatki 12/10/8

Triceps: Francuskie wypychanie gryfem łamanym leżąc 12/10

Biceps: Uginanie ramion z hantlami z suginacją 12/10

Przedramię: zwijanie sznurka z odważnikiem 2s do zmęczenia.

Brzuch: 3s do zmęczenia.
@Sarza01: Nie dam rady 12 podciągnięć. Góra 6-7. Cisnąć do oporu w trzech seriach, czy zrobić na przykład 4/3/2 podciągniecia i dobić na maszynie?
@Ned: tak - zrób jak masz siłę.. jeśli chodzi o serie to równie dobrze możesz zrobić 3x10 albo 3x8... tu są błędy w pisowni ale to nie mój trening..

ćwiczenia możesz dobrać pod siebie.. takie jak lubisz.. przecież już ćwiczyłeś coś czy nie?