Wpis z mikrobloga

@SheikhYoas: masz lepszy pomysł na formy dla osoby niebinarnej? Mi w sumie przychodzi do głowy onu/zrobiłu jak u Dukaja.

@ghostface: Tak stosować rodzaj żeński. Czy jeżeli uznam, że jestem królem to będziesz się do mnie zwracał „wasza królewska mość” albo po prostu „panie”?
  • Odpowiedz
@szybki_zuk: ale przecież ona udaje. Podkreśliła swoją niebinarność krótka fryzura co jest dosłownie zmiana stylizacji k---a Mac. Harry styles ubiera się w sukienki bo się to zajebiscie sprzedaje. Nie dlatego, że to jakiś ruch społeczny, walczy o lepsze jutro czy jest niebinarnym helikopterem Apacz. Jest zwyczajnie zajebiscie przystojnym facetem który by dobrze wyglądał nawet w ubraniach z pck. Przez większość życia ubierał się w różne ciuchy SLP, kurtki skórzane, buty
  • Odpowiedz
@szybki_zuk: Muszę zwiększyć dawkę bo nawet melatonina nie pomaga na sen z takimi ignorantami. Jeśli jej niebinarność ograniczy się do ubierania przez tydzień chłopskich ciuchów i krótkiej fryzury przez pół roku przy okazji reklamując swoją osobę 24/7 to uważam to za fanaberie kosztem innych osób co jest nagminne u celebrytów. Jeśli powie, że czuje się inaczej, chce popracować nad sobą w ciszy i spokoju bez blasku fleszy zamieszkując na totalnym
squ6d - @szybki_zuk: Muszę zwiększyć dawkę bo nawet melatonina nie pomaga na sen z ta...

źródło: comment_1621468261NeoJ7wZNvhpZjhXtNf9Hq9.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@SheikhYoas: Szkoda, kiedyś była fajna laska. Ciekawe, że musiała mieć aż tyle chłopaków zanim "odkryło, że jest niebinarno" =D Coś mi tu śmierdzi kryzysem, że nie było wystarczającego rozgłosu, więc trzeba było coś o-----ć. Ciekawe też jak czują się ci wsyzscy, którzy ją przeruchali =D
  • Odpowiedz
@Mirrak: a jak sobie założę stronę i napiszę na niej, że zjadasz kaktusy na śniadanie to też będzie dla Ciebie źródło naukowe?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@SheikhYoas: utwierdzanie chorych osób w ich urojeniach to nie przypadkiem szkodzenie im? Nie powinno im się pomagać w sposób specjalistyczny? Chociaż u tej pani to pewnie jakiś sposób na marketing, bo w końcu teraz nawet na końcu świata m na portalu że śmiesznymi obrazkami o niej mówimy, a kosztowało ją to równe 0 USD.
  • Odpowiedz
@Zydomasoneria: dlaczego akurat rodzaj żeński skoro to osoba niebinarna? Wiem, że zacofanemu wsiokowi takiemu jak ty nie mieści się w pale, że tacy ludzie istnieją, ale to już twój problem i sprowadzaniem tego do absurdu tylko się ośmieszasz.
  • Odpowiedz
@Zydomasoneria: dlaczego akurat rodzaj żeński skoro to osoba niebinarna? Wiem, że zacofanemu wsiokowi takiemu jak ty nie mieści się w pale, że tacy ludzie istnieją, ale to już twój problem i sprowadzaniem tego do absurdu tylko się ośmieszasz.

@ghostface: Właśnie udowodniłeś, że sam jesteś zacofanym wsiokiem skoro nie potrafisz obejść się bez argumentu ad persona. Zatem nie ma sensu z Tobą dalej dyskutować. P.S. Kultura oraz zasady języka
  • Odpowiedz
@Gambolpuddy: nie, ale osoby który opracowuje te zagadnienia mają zdecydownie dużo więcej wiedzy, argumentów i dowodów nż randomy z wykopu, które na każdą informacje nie pasującą im do światopoglądu, reagują głupotą xd.
  • Odpowiedz
@Miedziany_Brodacz:

,,o ale akurat w języku polskim nawet jak powiesz bezosobowo "osoba" to mówisz w języku żeńskim,,

Prawda, ale to nie ma nic wspólnego z tematem tej dyskusji i tym, że do określenia osób nie binarnych i transpłciowych istnieją osobne zaimki, również w Polsce.
  • Odpowiedz
@Mirrak: ale niedoszła pani producent filmowa ma racje bo się z nią zgadzasz xD jeszcze manipuluje opiniami Rady Językowej. Nie wiem chłopcze jak Ty poradzisz sobie w dorosłym życiu, nie potrafiąc weryfikować źródeł informacji.
  • Odpowiedz