Wpis z mikrobloga

@Cesus1997: Podpinam się przez ciekawość. Znajomy robi w inposcie jako kurier i podobno wyciąga z 15k/mies, ma pod soba kilku kurierów. Ktoś wytlumaczy jak to działa i czy jest faktycznie możliwe?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Overrr: jak zatrudniasz ludzi jest inaczej, masz np 10 pod sobą, dostajesz hajs od inpostu za każdego kuriera, opłacasz podatki leasingi, załóżmy zostaje Ci 5k, dajesz pensje 3 i masz 2 dla siebie, x 10 to 20k. Ja właśnie pytam ile zarabiają Ci którzy są zatrudnieni u takiego przedsiębiorcy. Sam jestem u takiego zatrudniony i chciałem porównać zarobki
  • Odpowiedz
@Cesus1997 też dużo zależy jak mają płaconą pensję, niektórzy podwykonawcy płacą kurierom stałą pensję, co jest korzystne przy małej ilości paczek, a inni płacą procent od faktury, co jest korzystne przy dużej ilości paczek, zwłaszcza w okresie październik - styczeń
  • Odpowiedz
@Cesus1997 pracuje ponad 2 lata u podwykonawcy, zasiedziałem się bo przyszedłem tu max na rok ale pandemia to tak siedzę dalej. Zaczynałem od 3k, teraz mam ~4. Stała pensja, przez pandemię mam baaardzo mało pracy, więc w sumie nie mam co narzekać. Pracuje mniej więcej 8:30-15:30 i co trzeci tydzień 17:30 bo mamy układy między sobą z chłopakami z bliskich rejonów
  • Odpowiedz