Aktywne Wpisy
Mega_Smieszek +574
John McAfee
- Pracował nad misjami Apollo
- Zabił swojego ojca
- Założył oprogramowanie McAfee
- Forbes top 100
- Pracował nad misjami Apollo
- Zabił swojego ojca
- Założył oprogramowanie McAfee
- Forbes top 100
BozenaMal +244
Developer powiedział że będzie mieszkanie z ogródkiem to będzie mieszkanie z ogródkiem. Jakieś pomysły jak zagospodarować to miejsce? XD
#heheszki #humorobrazkowy #nieruchomosci
#heheszki #humorobrazkowy #nieruchomosci
Uprośćmy wszystko... Jest tylko 10 typów na całym rynku. Więc wpadają na pomysł kupmy akcje X, wszyscy zarobimy. Więc skupują akcje cena rośnie, wszyscy szczęśliwi. I nagle typ o imieniu Zbigniew S. stwierdzi a tam sprzedam swoje wszystkie akcje nie mówiąc nikomu. I bach typ odbiera niemal wszystkim PLN z rynku co zostały włożone w akcje X, kurs zaczyna część w panice wyprzedaje, część mówi a ciul to i tak mało pieniędzy będę trzymał. Mija rok, dwa ostatni odpadają bo lepiej wziąć już tą resztę PLN co zostało i nie wiem, kupić buty, albo cukierka (zależy ile spadło). Tym czasem pan Zbyszek, który szybko stał się wielorybem w ostatnim cyklu, mówi a odkupię akcję X jest super tanio co mi szkodzi. I cena zaczyna rosnąć. Część co sprzedała w dołku zaprzecza, nie dowierza, przecież nie może wiecznie rosnąć. Co się dzieję? Więc zaczynają kupować (z nowych oszczędności) cena znowu bije szczyty i tak się cykl powtarza. Oczywiście może zajść sytuacja że pan Zbyszek nigdy już nie powróci do akcji X, bo będą ciekawsze akcje Y, w tym czasie.
Pzdr dla kumatych.
#kryptowaluty #gme #bitcoin #btc #dogecoin #safemoon #gielda
@PLACEK_WYKOP: to^ przecież jak był hype na GME to na tagu giełda nie było o niczym innym. Dlatego się trzymałem od tego z daleka.
@Paranoija: Mało tego na Dexach, gdzie większość kupowało safemoony i shiba inu i inne rzeczy (gdzie kreciły się miliardy USD wolumenu, i było straszne duże zainteresowanie userów). Na dexach nie musi być strony kupującej. Wystarczy skupić to z LP i to wpłynie na cenę, powodując fale wyprzedaży.
#gme nie było zwykłym P&D jaki opisuje @Corona_Beerus, bo o ile fair value leży pewnie gdzieś koło 20-40$, tak były wszelkie podstawy by kupować za 100$+. Z tym że to było dosłownie wydarzenie typu "raz na dekadę".
Z drugiej strony mamy @PLACEK_WYKOP, który nie rozumie, że retail nie
Zakochałeś się w swojej pozycji?
@Paranoija: Nie kopiuje Vanguard i nie mam zamiaru, jestem w tym tylko i wyłącznie bo research wykonany przez ludzi jest mocno przekonujący i na tym się opieram. Nie bo ktoś mi powiedział kup crypto bo będzie rosło, crypto które nie niesie żadnej wartości
@PLACEK_WYKOP: Ja Ci tylko napisałem jak działa giełda, co się spinasz? Parę tysięcy typów zrzuca się na portfolio jednego czy dwóch.
@PLACEK_WYKOP: XDDDDD
A jak skończył się finalnie short squirt VW w 2008r, ile osób zarobiło i ile straciło?