Wpis z mikrobloga

@Pierorzek: Który k---a programista wie co to jest scratch? Przecież samemu się trzeba douczyć. A skoro jest to poziom dziecka z podstawówki to po co marnować swój cenny czas, który można spożytkować na odpoczynek, skoro dziecko samo może ogarnąć przy minimalnym wysiłku i chęciach?
  • Odpowiedz
@NorthWarrior: Scratch to lata świetlne do przodu i serio ma coś związanego z programowaniem. Tyle ze tego nie powinno się robić No w 7 czy 8 klasie a są takie przypadki. Ogólnie scratch jest spoko.
  • Odpowiedz
@SlenderCzester: Weź OPie tego nie rób, bo tylko pokazujesz, że nie trzeba myśleć, bo wujek zrobi i zawsze będziesz jeleniem ty, albo ktoś inny. Przecież wystarczy chwila szukania w internecie, czy konsultacji z kimś z klasy, a nawet z nauczycielem...

A poza tym bądź szczery i zamiast dać się wykorzystać, napisz, że myślałeś, że tęsknią, a oni tylko chcą zadania. Napisz po ludzku, że jest Ci przykro i przestań udawać
  • Odpowiedz
@SlenderCzester: Też miałem takie prośby od znajomej… wysłałem wygooglowane sposoby na rozwiązanie, gdzie trzeba było jedynie dopasować zadanie do instrukcji z Google (np. zmienić rysunek kwiatka na drzewo). I wiesz co? Nie zrobili tego w ogóle. Z tego co pamietam to zgłosili brak zadania. To w żadnym wypadku nie jest kwestia „nie radzę sobie”, tylko „zrób za mnie” ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
dobrze ze nie mam brata ani siostry :D

@Matrioszkawkieszeni: zawsze się może znaleźć jakiś kuzyn, kuzynka, ciocia, wujek.

Kiedyś dostaję na Fb wiadomość od kuzyna, że mam pomóc jego horej curce z nutami na muzykę. Jak zapytałem, skąd pomysł że niby znam się na nutach, to odpowiedział, że przecież 10 lat temu miałem gitarę ¯\_(ツ)_/¯

Inny starszy kuzyn kiedyś (miałem z 17-18 lat) mnie nawiedził w domu i naciskał, żebym
  • Odpowiedz