Wpis z mikrobloga

Hyballa zwolniony, zatem dotrzymuję danego sobie słowa i kończę życiową przygodę z Wisełką. Zupełnie straciłem szacunek dla Kubusia, którego w 2019 widziałem jako Zbawiciela dobrowolnie ratującego klub, a dzisiaj cwaniaka, zagarniającego klub i obsadzającego kluczowe stanowisko swoim bratem bez jakichkolwiek kwalifikacji.

Zdanie legendy, starego człowieka, którego pokolenie już dawno odeszło na emeryturę Kazimierza Kmiecika i którego obraz futbolu zatrzymał się w czasach Gmocha, ważniejsze niż pomysł na granie profesjonalisty Hyballi? A kto tego Hyballę zatrudniał, jak nie Kubuś? Kto niemieckiej stacji ZDF udzielił wywiadu, że zna Hyballę z pracy w Borussii i że dla tego trenera praca w Wiśle będzie przepustką do dużej kariery?

Mam dosyć tego zamtuzu na kółkach, nie mam już ochoty kompulsywnie przeglądać doniesień z klubu i przeżywać wszystkie niepowodzenia. W dobrej wierze kupowałem akcje klubu, myślałem, że mu pomogę, że mamy wspólny interes. Dałem się oszukać.

Żegnajcie.

#wislakrakow
  • 28
@woodywoodpecker: Ktoś go chyba zatrudnił? Ktoś przeprowadził kwerendę i zebrał informacje o nowym trenerze? Ktoś zdawał sobie sprawę z mocnych i słabych stron tego człowieka?

A potem szok i niedowierzanie, że karze biegać na treningach i ma inną wizję, niż stare dziady Kmiecik, Boguski (dobra forma w 2010) i Maciej (kim ty #!$%@? jesteś pajacu (Patryk Małecki)) Sadlok, który do dzisiaj nie potrafi kopnąć z rogu
@DerMirker: Straciłeś szacunek do Kuby, bo klub zwolnił Hyballę? XD

Po pierwsze, w wywiadzie dla ZDF nie przypominam sobie żeby mówił, że Hyballa to jego znajomy. Narrator jedynie mówi o "alte bekannte", ale Kuba nigdzie nie wspomina o ich znajomości. O przepustce do dużej kariery już tak. W polskich mediach było podawane, że Kuba go nie znał z czasów Borussi, tak samo nie on wymyślił jego kandydaturę.

Po drugie, skąd przekonanie
@DerMirker: Ale jaki tam był pomysł na grę? Hyballa miał może dwa dobre mecze i oprócz tego popsuł atmosferę w zespole, który został przeorany przez ostatnie lata.

Znasz takie nazwiska jak Żurawski, Frankowski, Brożek? Spytaj otoczenie Wisły jaka role odegrał Kazimierz Kmiecik w ich szkoleniu.

Koszulkę chętnie odkupie.
@woodywoodpecker: Ktoś go chyba zatrudnił? Ktoś przeprowadził kwerendę i zebrał informacje o nowym trenerze? Ktoś zdawał sobie sprawę z mocnych i słabych stron tego człowieka?

A potem szok i niedowierzanie, że karze biegać na treningach i ma inną wizję, niż stare dziady Kmiecik, Boguski (dobra forma w 2010) i Maciej (kim ty #!$%@? jesteś pajacu (Patryk Małecki)) Sadlok, który do dzisiaj nie potrafi kopnąć z rogu.

To jest klub-mem i cyrk
@4lord: decyzję o zatrudnieniu trenera podejmuje trio, w skład którego wchodzi Kubuś.

Nie dziwię się, że się skonfiktował, był przyzwyczajony do profesjonalizmu i ciężkiej pracy na zachodzie, a trafił na układy, poklepywanie się po pleckach i bujaniu się na mgiełce dawnej chwały Wielkiej Wisły, coraz bardziej odległej i coraz mniej możliwej do powtórzenia kiedykolwiek.

Podkreślam ponownie, to zarząd / trio ponosi winę za ten cyrk, a grający piłkarz wchodzi w jego
@DerMirker: ale ci się ulało xD Tak większy cyrk niż za czasów Sharksów. Co ty #!$%@? człowieku?
Gdyby nie covid to z długu już byśmy schodzili pewnie poniżej 10 milionów. Jest pompowana masa kasy w akademie, każdy w klubie dostaję wypłaty na czas. Wiele spraw w klubie już działa lepiej a strona sportowa też będzie poprawiona. No zajebiście było za czasów Sharksów. Ściąganie zawodników i nie płacenie im (przez co kilku
@Wiciak69: Zacznij się przyzwyczajać do przeciętności i zrozum, że konkurować będziecie z Zagłębiami Lubin i Cracovią, co sezon bujającymi się w okolicach spadkowych.

Za rok tu wrócę i sprawdzę, co udało się osiągnąć z Polakiem na pozycji trenera i z bratem na pozycji prezesa.

Oczywiście klub już nie jest jawnie rozkradany jak za rządów Marzenki, ale wkradł się w niego rak nepotyzmu. Ciężko, aby było gorzej niż wtedy
@DerMirker dobra to wróć za rok bo strasznie #!$%@?.
Chyba każdy trzeźwo myślący, zdaje sobie sprawę że aktualnie jest nam bliżej do dołu tabeli niż do czuba. Dopóki nie będą wyprostowane finanse to tak będzie. Rozumiem to i poniekąd się na to zgadzam.
@Wiciak69: typie, dostaniesz wuja, Sobolewskiego, Jopa albo jakiegoś nołnejma z Górnika Zabrze i zatęsknisz jeszcze za Hyballą. Kiedy wy wreszcie zrozumiecie, że z Polakiem Bez Warsztatu nic nie osiągniecie? Chyba że wyłożysz hajs na potężnego Nawałkę (notabene kolejną wiślacką Legendę) albo Smudę.