Wpis z mikrobloga

Zaszczepilem sie kilka dni temu #astrazeneca przeciwko #koronawirus i powiem szczerze ze tak źle jak po tym szczepieniu nie czulem sie nigdy w swoim zyciu- dreszcze, goraczka(37.8*C- 39*C), bol głowy, wymioty, 3 dni do siebie dochodzilem. Masakra. Nie spodziewalem sie ze tak ciezko to przejde bo w listopadzie chorowalem na #covid i myslalem ze to dziala na plus... I teraz zastanawiam sie czy to normalne czy nie, czy powinienem szczepic sie druga dawka w lipcu czy moze byc jeszcze gorzej? Co myslicie? Brac w takiej sytuacji druga dawke czy takie NOP sugeruja by pominac drugi termin bo moze mi sie cos stac? #pytanie #medycyna
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Wassimir: brać, spośród grupy znajomych co to brali mimo bardzo złej reakcji po pierwszej dawce drugiej prawo nikt już nie czuł. Najwyżej powiększy się wezel chłonny. Nopy po pierwszej są straszne, dlatego wybrałem na chipowanie jutro moderne.
  • Odpowiedz
@Wassimir Jeśli chodzi o Astrę to pierwsza dawka jest mocniejsza niż druga. W przypadku Pfizera to druga dawka jest mocniejsza i ja drugą dawkę przeszłam podobnie jak Ty i to dobrze, znaczy że organizm odpowiedział na szczepienie. Jest ok, nie masz się czego bać.
  • Odpowiedz
@Wassimir: ja miałem 1 dawkę Zenka wczoraj o 11 rano. Do 21 tylko delikatne osłabienie i lekki ból miejsca wkłucia. Po 21 już powoli zaczynał się ból mięśni całego ciała i lekka temperatura, ale jeszcze nic strasznego. O północy jak mnie trzepło... Dotkliwy ból mięśni, dreszcze i uczucie zimna. Musiałem czekać do 2, żeby wziąć paracetamol. Po jego wzięciu 10 minut i dreszcze zniknęły, a mi zrobiło się ciepło i
  • Odpowiedz