Aktywne Wpisy
gymw8nhnzd +714
Dzięki potężnemu Mirkowi @Strzalka który przyłapał Izunie na lotnisku, mamy piękne widowisko zmęczonej życiem piramidziary po "wakacjach", wykopki co wy żeście jej zrobili xD
#frajerzyzmlm #izadamczyk
#frajerzyzmlm #izadamczyk
źródło: Izunia_lotnisko
Pobierz
piip5 +692
300km/h na ekspresówce. kolejne majtczaki jeżdzą każdego dnia po ulicach i jeszcze się tym publicznie chwalą. Można to jakoś gdzieś zgłosić? Coś z tym zrobią w ogóle jak nie jest wiadomo kto dokładnie odpowiada za ten profil?
#warszawa #patologia #warsawnightracing #majtczak #majtczakmorderca #samochody #szybkoalebezpiecznie
#warszawa #patologia #warsawnightracing #majtczak #majtczakmorderca #samochody #szybkoalebezpiecznie
źródło: image
Pobierz

Próbuję wykonac przykład dla Dockera uruchamiając obraz poleceniem - hello> docker container run -p 9999:8888 - name hello cloudnatived /demo:hello
Jednak dostaję komunikat:
docker: invalid reference format.
See 'docker run --help'.
Ktoś może wytłumaczyć mi co jest nie tak?
źródło: comment_1620738940q3WwPp43V6bxXKqmuLwhLe.jpg
Pobierznameunknown shorthand flag: 'n' in -name
See 'docker container run --help'.
( ͡
--namenie-nameUnable to find image 'name:latest' locally
docker: Error response from daemon: pull access denied for name, repository does not exist or may require 'docker login': denied: requested access to the resource is denied.
dzięki
@PieknyWojciech: Nie brak uprawnień a po prostu taki obraz nie istnieje w repo dockera
@PieknyWojciech: algorytm wygląda tak:
1) sprawdź lokalnie
2) jak nie ma lokalnie to sprawdź w globalnym repo
3) jak nie ma nigdzie
docker run -p 9999:8888 --name hello cloudnatived/demo:helloCo to za książka? Albo ją wywal, albo źle przepisujesz.
Obrazu nie budowałem - z tego co rozumiem powinien zostać odnaleziony w repozytorium.
Komendę przekleiłem 1:1, ale już po wcześniejszym widzę, że mogą być błędy w tej książce ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@yggdrasil: screen dla Ciebie. Na razie nie będę "reklamował". Niestety nie miała
źródło: comment_1620742065tNXVT2sDjnTE1fIe2XqXu0.jpg
PobierzZobacz sobie w manualu jak używać polecenia docker, bo widać, że kopiujesz bez zrozumienia.
W tym przypadku
-pokreśla jaki port na hoście ma być podłączony do portu w kontenerze,--nameto nazwa pod jaką ma być widoczny uruchomiony kontener. Ostatnie to obraz jaki@PieknyWojciech: W sumie jest taki w repo:
https://hub.docker.com/r/cloudnatived/demo
Że tak zapytam. Skąd masz książkę? To nie było jakimś translatorem tłumaczone? Albo spisane przez OCR? ( ͡º ͜ʖ͡º) Straszne literówki tam masz
Najświeższa jaką znalazłem jeśli chodzi o zagadnienia, które mnie interesują.
Zaczyna się właśnie od uruchomienia przykładu a później jest przejście po kolei co robi oraz jak jest "budowany" krok po kroku.
Mam nadzieję, że później będzie lepiej.
Za przekład odpowiada Łukasz Wójcicki
Mam subskrypcję Oraily więc sprawdziłem - w oryginale jest inny przykład.
Wysłałem już informację do Helion.