Aktywne Wpisy
BezDobry +46
Rząd PiSowski na służbę zdrowia przeznaczyl z budżetu w 2021r kwotę 172 900 000 000 PLN
Podczas finału WOŚP w 2021zebrano kwotę 210 813 830,10 PLN - co stanowi 0,122% państwowych wydatków na zdrowie.
Bez zbiórek Owsiaka sużba zdrowia padnie?
Polecam pkt 11 i 12. WSTĘPNE ROZLICZENIE 29. FINAŁU WOŚP
i fun fakt: te usługi obce, zadania zlecone itd ogarniają spółki założone na córkę, zięcia i żonę Juraska (⌐ ͡■
Podczas finału WOŚP w 2021zebrano kwotę 210 813 830,10 PLN - co stanowi 0,122% państwowych wydatków na zdrowie.
Bez zbiórek Owsiaka sużba zdrowia padnie?
Polecam pkt 11 i 12. WSTĘPNE ROZLICZENIE 29. FINAŁU WOŚP
i fun fakt: te usługi obce, zadania zlecone itd ogarniają spółki założone na córkę, zięcia i żonę Juraska (⌐ ͡■
Shatter +577
Wysoka inflacja, niskie zarobki, upośledzona opieka zdrowotna, brak transportu zbiorowego ze wsi do miast, milion innych problemów
PiS bohatersko daje wszystkim madkom czwartoklasistów po laptoku, za co zapłacimy łącznie 760 milionów złotych
XD
A 500+ to nie miały być dodatkowe pieniądze na dzieci? Przez 10 lat nie dało się odkładać na tego laptopa po 20 zł miesięcznie?
#bekazpisu #patologiazewsi #pis #gorzkiezale #zalesie
PiS bohatersko daje wszystkim madkom czwartoklasistów po laptoku, za co zapłacimy łącznie 760 milionów złotych
XD
A 500+ to nie miały być dodatkowe pieniądze na dzieci? Przez 10 lat nie dało się odkładać na tego laptopa po 20 zł miesięcznie?
#bekazpisu #patologiazewsi #pis #gorzkiezale #zalesie
To zawsze fajne wrażenie gdy twój projekt, który do tej pory widziałeś tylko w 3d w komputerze, bierzesz do ręki. I jak zwykle, wyszło to mniejsze niż mi się wydawało że będzie. Ale to akurat doskonale. Wycinała mi firma alufrost.pl , zrobili generalnie dobrą robotę, świetny kontakt, doskonała wycena, ale zapomnieli wyciąć jednej części. Na szczęście takiej, którą mogę sam przygotować.
Zakupy do konstrukcji idą pomyślnie, kupione już:
- rower dawca
- widelec przedni
- końcówka drążka/cięgna kierownicy (złącze kulowe m8)
- tuleje z brązu samosmarujące
- sprężyny do stopki
- kilka zawleczek
- 2x komplety steru w systemie a-head pasującego do rury o średnicy wew 34mm
- rury do kolumny kierownicy (28,6x1,5mm; 25x1,5mm; 30x2,5mm; 38x2mm) - tu troche ich wyszło, ale muszę się dopasować do standardów systemu ahead 1 1/8
- amortyzator skrętu
- elementy wycinane laserowo ze stali czarnej 5mm.
Poszło jak na razie 1016,52pln.
Pozostało jeszcze kupić profile stalowe (ok 250pln) oraz osprzęt rowerowy (typu hamulce tarczowe z odpowiednim kołem na przód, może lepsze felgi, itd). W każdym razie spokojnie zamknę się w 2000pln z jeżdżącym rowerem.
Elektryfikacja tego roweru łyknie pewnie dwa razy tyle.
PS: tak, podłogę mam straszną, do wymiany, poprzedni właściciel zalał ją porządnie a jeszcze nie miałem czasu na remont.
#qwarqqmajstruje #rowercargo #diy