Aktywne Wpisy
gunner1 +17
Zerwałem kontakt z już ostatnią osobą, która wysłuchiwała mojego przegrywowego #!$%@?. Ale tak będzie najlepiej dla wszystkich. Nie mam już nikogo...
Zostałem sam, a wraz ze mną moja depresja, lęki i nałogi. Czuję, że nie dam rady dłużej. Psychika w pewnym momencie siądzie nawet największemu twardzielowi. Ale jednocześnie wiem, że się nie poddam, no kurde - muszę walczyć.
Jestem śmieciem.
#przegryw #depresja
Zostałem sam, a wraz ze mną moja depresja, lęki i nałogi. Czuję, że nie dam rady dłużej. Psychika w pewnym momencie siądzie nawet największemu twardzielowi. Ale jednocześnie wiem, że się nie poddam, no kurde - muszę walczyć.
Jestem śmieciem.
#przegryw #depresja
Z Ukrainy obecnie bardzo złe wiadomości o nasilających się atakach Rosji, poszerzaniu ofensywy w stronę Łymana.
Z USA zapowiedź dostarczenia nowego typu amunicji jakichś tam pocisków małych mocnych, wszystko jedno, nie znam się na tym i wy też nie. Ciekawe czemu rok temu nie można im było tego dać, ale za tydzień tak. A potem znowu coś.
Jak ktoś serio nie widzi, że Ukrainie jest dozowana broń małymi łyżeczkami, tak aby umierały
Z USA zapowiedź dostarczenia nowego typu amunicji jakichś tam pocisków małych mocnych, wszystko jedno, nie znam się na tym i wy też nie. Ciekawe czemu rok temu nie można im było tego dać, ale za tydzień tak. A potem znowu coś.
Jak ktoś serio nie widzi, że Ukrainie jest dozowana broń małymi łyżeczkami, tak aby umierały
Obowiązkowe szczepienia, wykluczenia dla niezaszczepionych, miliony na propagandę, "zielone paszporty" i masa innych rzeczy narzuconych z góry. Dla wykopka wcale nie zamordyzm. Gdyby to robił Polski rząd to jak najbardziej, ale że to narzucane przez Unie, to już nie XD
Ciekawe czy do 2030 czeka nas likwidacja własności prywatnej. Ktoś coś o poniższym screenie się wypowie?
źródło: https://twitter.com/wef/status/849459333486317568
https://twitter.com/wef/status/849459333486317568
@Sok_Mandarynkowy: Brzmi jak:
(Wydane w 2016)
Komentarz usunięty przez moderatora
@Gordon_LL: No i spoko, tylko dlaczego oni chcą to robić na siłę i wzynaczyli sobie dead line? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@taktoto: Ale to już się dzieje. Lodówka czy pralka sterowana smartfonem. Brzmi wygodnie? Tylko potrzebuje połączenia z Internetem. Jesteś na zakupach, ale zapomniałeś co masz w lodówce, a czego nie masz? Kamera wewnątrz lodówki da ci podgląd na smartfonie. Tylko wszystko musi być połączone z Internetem. Po to właśnie powstało 5G. 4G w zupełności wystarcza do typowych zastosowań.
@Chuseok: Jak nie wiadomo o co chodzi, to... wiadomo o co chodzi. Pieniądze. I to wyłącznie w cyfrowej formie.
@Gordon_LL: Nie pozostawią wyboru. Jak ci powiedzą, że pieniądz papierowy jest zły i musisz wymienić na cyfrowy, bo po 2030 r. papierowym będziesz się mógł co najwyżej podetrzeć, to co zrobisz? Wymienisz.
@kmiocinio: Zgadza się. Bo wygoda, bezpieczeństwo i prestiż. Raz klient zostawiał zadatek 10 tys. i zrobił to zegarkiem zbliżeniowo bez potwierdzania pinem. Dla mnie wyglądało to żenująco. Wrażenie zrobiłoby, gdyby miał na ręce jakiś mechaniczny szwajcarski za 100k, a zapłacił dwudziestoma banknotami 500-złotowymi. No ale wygoda i bezpieczeństwo...
@kmiocinio: Nie jestem w temacie, ale nie wygląda mi to zbyt bezpiecznie. Tak naprawdę wystarcza... potężny rozbłysk słoneczny i całą elektronikę masz spaloną. Prawdopodobnie pieniądz papierowy też by wtedy stracił wartość, bo doszłoby do chaosu i ludzie ograbiali by sklepy z żywnością i rowerami. Pompy na stacjach benzynowych bez prądu by nie działały. Nowsze samochody z komputerami pokładowymi nawet z paliwem by nie odpalały.
Oczywiście
@kmiocinio: No ja w tej chwili mam 2 tys. w papierze, co teoretycznie pozwoliłoby mi się wyżywić przez kilka miesięcy (jedząc bardzo tanio, bo normalnie to gdzieś z 2,5 miesiąca). W takich Stanach, zwłaszcza w Teksasie, mają o tyle fajnie, że mają w uj broni i mogą sobie upolować choćby jakiegoś kojota. My musielibyśmy zastawiać wnyki i inne pułapki. Ryby w rzekach
Nikt nie chce zakazać własności prywatnej, chodzi o to że kwestią czasu jest przejęcie rynku przez sharing economy, zastąpienie produktów usługami
@kmiocinio: Dlatego dodałem słowo "teoretycznie", czyli w oparciu o aktualną sytuację, bo w praktyce kupiłbym za to może dwa bochenki chleba, albo i nic.
Z resztą usługi już wypierają produkty. Przykład? Streaming. Nie muszę kupować płyty Rammstein by ich posłuchać, wystarczy że mam konto na Spotify.
Nie pozbycie się własności
Porzucenie własności na rzecz usług pod warunkiem że są bardziej opłacalne niż produkty jest racjonalne
To jest pełne zdanie. Gdzie tu jest absurd?
Przypadek że była taka implementacja idei X która nie wypaliła nie determinuje że idea X ssie pałę
Z resztą, ja #!$%@?ę, staram się w tym wątku wytłumaczyć że to prognoza, a nie jakieś machlojki szarych eminencji. Nie mi oceniać czy prognoza jest trafna, bo nie jestem ekonomistą, ale mi oceniać dorabianie do tego teorii
Ad 2 akapit
Po pierwsze, moje kryteria budowania przekonań dosyć nisko sytuują relacje ludzi z internetu
Po drugie, nie wiem jak korupucja/lobbying ma się do mojego problemu z tym że #!$%@? artykuł publicystyczny robiący prognozę jest podstawą do robienia teorii
Nie ma sensu dyskutować. Ten nagłówek artykułu to ostateczny dowód na spisek i w żadne dyskusje tego nie zmienią!1 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To nic, że przejście na usługowy model jest coraz popularniejsze i Klienci sami to wybierają. U mnie w firmie usługi chmurowe dla firm rosną o kilkadziesiąt procent rdr od lat. Klienci sami wolą zapłacić abo co miesiąc i w razie czego się zwinąć
powiedzmy masz Netfliksa, ale algorytm wykryje, że napisałeś na twitterze czy facebooku coś, co uznają za sprzeczne z ich "standardami społeczności" i może okazać się, że usługa nie może być dłużej świadczona
jasne tylko to już nie jest problem z usługami samymi w sobie, tylko jakimiś systemami, które agregowałyby dane z różnych serwisem, mapowały różne powiązania i wykrywały "myślozbrodnie" ;)